Veel te vroege Premier League-voorspellingen: Arsenal wint de titel, Crystal Palace gaat uitdagen voor Europa

Het Premier League-seizoen 2023-2024 zit nog maar net in de tas en er zullen ontzettend veel transferwindow-activiteiten plaatsvinden tussen nu en de aftrap op 17 augustus. Maar wat verwacht je van ons? de Engelse wedstrijd twee maanden op ijs? Laten we eens voorbarig kijken naar hoe we verwachten dat de topvlucht er in mei 2025 uit zal zien.

1. Arsenal om de competitie te winnen

Misschien is dit allemaal slechts het nagloed van De strijdkreet van Mikel Arteta op het Emirates-veld vlak na het fluitsignaal, wat hoop bracht waar minuten eerder sprake was van bittere wanhoop. “We willen veel meer dan dat, en we gaan het krijgen.” Die lijnen klonken door de Emiraten als een waarschuwingsschot voor de andere 19 teams in de Premier League. Dat gold ook voor Arteta's frequente verwijzingen naar de behoefte aan meer “bite” in zijn zij. Arsenal heeft honger.

Sinds de dag dat hij werd aangesteld lijkt Arteta te hebben begrepen dat coaches bij de grootste clubs meer te doen hebben dan alleen de tactiek en het manmanagement op de juiste manier uitvoeren. Ze moeten een universeel verhaal verkopen aan een wereldwijde fanbase. De Spanjaard begrijpt dit en speelt een actieve rol in video's zoals die in het stadion vóór de 3-1 overwinning op Liverpool in januari. Er komt meer bij kijken dan het creëren van sfeer in het spel. Arteta creëert voor zichzelf een verhaal dat zo onweerstaanbaar wordt dat het onvermijdelijk lijkt. Het verhaal van de kampioen die op zijn beurt moet wachten voordat hij wint, des te zoeter omdat het een van de bekendste verhalen in de sport is. Arsenal lijkt zichzelf en hun supporters er al van te hebben overtuigd dat dit hun volgende verhaal is.

Dat gaat van spelers die de reactie van hun aanvoerder Martin Odegaard deelden toen ze door Manchester City op de paal werden gepikt – “kom nog sterker en nog hongeriger terug, en push om alles te winnen” – tot medevoorzitter Josh Kroenke, die erop aandrong zelfs voordat de titel wegglipte dat “niemand bij de club stil zal staan.” Er bestaat een ambitie om over de hele linie te verbeteren, verder aangewakkerd door de wetenschap dat nog een grote impuls voldoende kan zijn.

Arsenal staat er eerlijk voor, veel meer dan een jaar geleden. In de zomer die volgde, snoeide en verfriste Arsenal zich tot een niveau dat vrij zeldzaam was voor een op de tweede plaats geplaatste ploeg die 15 punten had toegevoegd aan het totaal van voorgaande jaren. Twee derde van het middenveld van 2021/2022 werd uit de XI geduwd, hetzij op de dieptelijst, hetzij naar Bayer Leverkusen. Aaron Ramsdale, zo emblematisch voor een club die rond een jonge Britse kern groeide, werd aan de kant gezet omdat Inaki Cana en Arteta altijd David Raya hadden gewild. De steunpilaren van vorig seizoen – met name Oleksandr Zinchenko, Gabriel Jesus en Gabriel Martinelli – zagen hun minuten wegkwijnen in de aanloop terwijl ze worstelden om de conditie en vorm van begin 2021-2022. Van de elf die eind maart bij Manchester City begonnen, waren er een jaar eerder slechts vijf steunpilaren.

Dergelijke radicale veranderingen in de basisopstelling worden deze zomer niet verwacht. Arsenal zal actief zijn en een van hun belangrijkste prioriteiten is het veiligstellen van een middenvelder om het driemanschap Declan Rice en Odegaard te completeren. De Gunners-hiërarchie is een groot bewonderaar van Frenkie De Jong, wiens toekomst bij Barcelona het onderwerp is van veel speculaties. Binnen de Premier League is er belangstelling voor Bruno Guimaraes en Amadou Onana, van wie laatstgenoemde gezien de financiële problemen van Everton tegen een betaalbaarder prijskaartje zou kunnen komen.

Arsenal heeft het hele seizoen de centrumspits afgezocht zonder noodzakelijkerwijs een onmiddellijk transformerende centrale aanvaller te vinden. Als Alexander Isak beschikbaar zou zijn, zou hun denken misschien veranderen, maar alles wijst erop dat Newcastle rond de Zweed wil bouwen. CBS Sports meldde in april voor het eerst dat de Gunners geïnteresseerd waren in Benjamin Sesko van RB Leipzig. die een contractverlenging heeft gekregen van de Bundesliga-club. Als sterke, mobiele twintigjarige zou hij meer een dieptespeler zijn, net als vleugelspelers als Michael Olise. Veelzijdigheid is een belangrijk sleutelwoord nu Arsenal zijn selectie wil verdiepen in plaats van zijn elftal te vernieuwen. Op dezelfde manier zou men in de verdediging verwachten dat een linkse optie op korte termijn spelers als Takehiro Tomiyasu en Gabriel zou steunen in plaats van hen onmiddellijk te vervangen.

Wil Arsenal kunnen stijgen, dan zal Manchester City misschien moeten vallen, en toch die uitkomst lijkt geloofwaardiger dan je zou verwachten voor een team dat acht punten liet liggen in 23 competitiewedstrijden. Voor één keer was hun verwachte doelsaldo niet leidend in de Premier League, hun grip op wedstrijden wat losser, ook al hadden ze de neiging om in overwinningen te eindigen. Blessures van Kevin De Bruyne, Mateo Kovacic en John Stones hinderden hen, maar die spelers zijn in of bijna in de dertig, de toekomst van eerstgenoemde is niet duidelijker dan die van Pep Guardiola. Bernardo Silva, Kyle Walker, zelfs ploegspelers als Manuel Akanji en Nathan Aké hebben veel minuten op de klok.

Voeg daarbij de 115 aanklachten die aan de horizon opdoemen en er is genoeg reden voor onzekerheid bij City. Arsenal lijkt er ondertussen zeker van te zijn hoe hun verhaal zal eindigen.

2. Crystal Palace dringt de Europese plaatsen binnen

Als de andere twee voorspellingen hier op zijn minst enigszins zijn geïnformeerd door het bedrijf dat zou kunnen gebeuren, is dit nogal afhankelijk van het feit dat gebeurtenissen niet plaatsvinden. Het is volkomen aannemelijk dat Crystal Palace de komende maanden het aas zal zijn van de aasgieren van de Premier League, maar stel je eens voor dat Eberechi Eze en Olise fit blijven en bij elkaar blijven, dat hun ondersteunende cast op zijn plaats blijft, laat staan ​​dat er nog meer zullen zijn. toevoegingen aankomen. Mocht Oliver Glasner vasthouden aan het systeem dat de Eagles zes overwinningen opleverde van hun laatste zeven met een totale score van 21-4, dan zou er nauwelijks sprake kunnen zijn van een zwakke schakel. Probeer dit eens voor de maat:

Sam Johnstone; Marc Guehi, Joachim Andersen, Chris Richards; Daniel Munoz, Cheick Doucoure, Adam Wharton, Tyrick Mitchell; Michael Olise, Jean-Phillipe Mateta, Eberechi Eze

Er is geen zwakke schakel in die opstelling, nauwelijks een speler wiens beste jaren misschien niet voor hem liggen. Zelfs zonder de indrukwekkende Doucoure, ooit gewild door Liverpool, heeft dit team indrukwekkende en veelomvattende overwinningen behaald op spelers als Newcastle, Manchester United en Aston Villa. Glasner heeft niet alles ongedaan gemaakt wat Roy Hodgson heeft opgezet; dit is nog steeds een ploeg die voldoende vertrouwt op zijn verdediging en de kwaliteit van zijn aanvallers om balbezit op te offeren. Er is sprake geweest van een toename van het gewonnen balbezit in het laatste derde deel – 6,2 per wedstrijd onder nieuw management, tegenover 4,5 onder het oude management – maar er zou niet hetzelfde delirium rond Selhurst Park kunnen zijn als Mateta niet in de problemen zat. zijn 13 doelpunten sinds de aanstelling van Glasner kwamen uit slechts 29 schoten en 8,1 xG.

Het was iets waar Hodgson vaak moeite mee had om nog steeds een deuntje te krijgen van getalenteerde aanvallers. Misschien spreekt dat van de voorzichtigheid die de manager in zijn nog steeds effectieve kanten heeft gestopt. Het was opmerkelijk dat Glasner sprak over de grootste uitdaging: het overtuigen van zijn ploeg om te geloven dat ze elke wedstrijd konden winnen. Dat doen ze nu. Dat moet beslist gemakkelijker zijn als Olise en Eze fit zijn.

Hoe Eberechi Eze zich dit seizoen verhoudt tot de centrale middenvelders uit de Premier League

TruMedia

Als die twee blijven dan zal Palace dit seizoen aanvallen met twee hoogwaardige Premier League-aanvallers. In een vrij kleine steekproefomvang van slechts 1.275 minuten heeft Olise gemiddeld 0,74 niet-straffelijke xG + xG assist per 90 minuten behaald, een top 10-cijfer in de Premier League. Eze blijft met 0,59 niet ver achter. Hoewel het de moeite waard is om te benadrukken dat ze een meer buitensporige aanvallende rol spelen, is het nog steeds zo dat ze allebei een voorsprong hebben op Phil Foden.

Een dergelijke output zal onvermijdelijk de aandacht trekken van rijkere clubs die het gerapporteerde mechanisme van £65 miljoen in het contract van Olise als een koopje zouden kunnen beschouwen. Er is ook al lang interesse in de Engelse international Guehi en met nog maar twee jaar te gaan op zijn contract en geen teken van verlenging, lijkt hij een logische kandidaat om voor goed geld te gaan. Een scoutingnetwerk dat spelers als Wharton, Munoz en Doucoure voor spotprijzen heeft opgepakt – om maar te zwijgen van het uit de Football League gefokte aanvallende duo – kan er echter op vertrouwen dat hij verstandig wordt vervangen. Dougie Freedman kunnen ga naar Newcastle, maar hij wil zijn plannen voor de zomer van Palace niet meenemen.

Hoe Michael Olise zich dit seizoen verhoudt tot de rechter aanvallende middenvelders uit de Premier League

TruMedia

Van zijn kant beschouwt Glasner het vertrek van Olise of Eze niet als een uitgemaakte zaak. “We hebben ze laten zien dat we ambitie hebben”, zei de Palace-baas, “hoe we willen spelen, welk pad we willen bewandelen en welke reis we samen willen afleggen. Ze kunnen daar allemaal een cruciale rol in spelen, hun kwaliteiten laten zien en sterke punten. Ze kunnen zich uiten en dat past bij elkaar.

Geef dit team de kans om bij elkaar te blijven en die reis kan hen misschien helemaal naar de top zes brengen.

3. Wolven gaan terug naar het kampioenschap

Er is veel gepraat over wat het voor de Premier League betekent dat de drie ploegen die aan het begin van het seizoen uit de Championship kwamen, direct weer naar beneden gingen. De kloof zou wel eens groter kunnen worden tussen wat lijkt op een gevestigde kliek die naar de elfde plaats op de ranglijst gaat en de rest, maar de les van 2023-2024 zou in werkelijkheid kunnen zijn dat ondermaatse tweederangsleiders doorgaans niet voor solide topoutfits zorgen.

Geen van de teams die opkwamen was in de afgelopen jaren zo indrukwekkend geweest als Fulham, Leeds of Brentford en ze waren niet bepaald in de positie om daar verandering in te brengen. Luton Town was een geweldige aanvulling op de Premier League-ervaring, maar miste simpelweg de benodigde spelers. Sheffield United had misschien dichterbij kunnen komen als het eigenaarschap niet een aantal van hun beste spelers onder hen vandaan had verkocht. Burnley had een kans, maar die zou veel groter zijn geweest als promotiesterren Nathan Tella en Ian Maatsen waren teruggekeerd (zoveel blijkt uit hun vorm in de Bundesliga) of als ze hun £93 miljoen hadden uitgegeven aan een paar meer ervaren lichamen.

Verwacht van degenen die dit seizoen komen dat ze een betere overlevingsvuist zullen maken. Leicester City is nog niet helemaal de ploeg die ze waren toen ze ten onder gingen, maar ze hoeven misschien alleen maar een klein beetje talent toe te voegen aan kernspelers als Kiernan Dewsbury-Hall en Stephy Mavididi. Cruciaal is dat ze deze keer een doelman hebben waar ze op kunnen rekenen. Welke speler Leeds of Southampton ook wint in de play-offfinale, hij zal met veel talent terugkeren naar de Premier League. Het tweemaal gepromoveerde Ipswich Town is de echte onbekende, maar het is moeilijk om ze alle drie te zien instorten.

Wie moet dan begin deze zomer zijn oog op het luik houden? Het voor de hand liggende antwoord is het als zeventiende geplaatste Nottingham Forest, maar hun prestaties onder Nuno Espirito Santo waren indrukwekkender dan de resultaten die pas in de laatste weken van het seizoen zichtbaar werden. Hetzelfde gold voor het andere team dat dit seizoen puntenaftrek kreeg. Everton verliest misschien grote spelers, maar Sean Dyche is veruit hun grootste troef. Brentford liep te vaak terug, maar zelfs geplaagd door blessures hadden ze ook het xG-verschil van een comfortabel middenkader.

Fulham blijft de rede tarten, maar de meest waarschijnlijke kandidaat voor de drop zou Wolverhampton Wanderers kunnen zijn. Gary O'Neil heeft uitstekend werk geleverd door de tip van veel mensen te begeleiden om vroeg in een seizoen in veiligheid te komen, waar hij op het elfde uur werd aangesteld. Een middenveld met Mario Lemina en Joao Gomes is bepaald geen topper Ruben Neves en Joao Moutinho, maar dit was een team dat zelden te slim af was. Met Pedro Neto op het veld leken ze in orde te zijn en meer dan 1.519 minuten krijgen van hun stervleugelspeler zou een grote zegen zijn voor volgend seizoen.

Toch is dit een team dat het 16e beste doelsaldo in de competitie had, het 17e beste xG-verschil, slechts vijf punten pakte uit hun laatste tien wedstrijden en, cruciaal, een beetje licht kijkt op talent. Er is gesuggereerd dat er geen nieuwe verkoop nodig zal zijn om te voldoen aan de winst- en duurzaamheidsregelgeving zoals twaalf maanden geleden, maar O'Neil zelf heeft gewaarschuwd dat Wolves “niet gezegend zullen worden met middelen zoals geld om uit te geven”. Als dit en terugkerende leeners is wat ze hebben, is het misschien niet genoeg om Wolves in de divisie te houden.

Related Posts

 • Sports
 • June 19, 2024
 • 3 views
 • 6 minutes Read
Prediction Germany vs. Hungary: Where to watch Euro 2024, live stream online, odds, TV channel

Getty Images After getting off to a hot start and winning the opening match of UEFA Euro 2024 5-1 against Scotland, Germany face Hungary on Wednesday for their second match…

 • Sports
 • June 19, 2024
 • 6 views
 • 7 minutes Read
Kylian Mbappe injury: French star undergoes surgery, status vs Netherlands, will he wear a mask?

France captain Kylian Mbappe suffered a broken nose in his team's victory over Austria at the 2024 European Championship on Monday, which could hamper his ability to represent the national…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Missed

What is open and closed on Juneteenth? See which shops and restaurants are open today.

 • June 19, 2024
What is open and closed on Juneteenth? See which shops and restaurants are open today.

shares, news and UK inflation data

 • June 19, 2024
shares, news and UK inflation data

10 ways BPD services can effectively manage symptoms and improve quality of life

 • June 19, 2024
10 ways BPD services can effectively manage symptoms and improve quality of life

How grounding came into existence and its modern applications

 • June 19, 2024
How grounding came into existence and its modern applications

As 'zombie deer disease' spreads, scientists search for answers

 • June 19, 2024
As 'zombie deer disease' spreads, scientists search for answers

Here are Wall Street's favorite picks in the S&P 500 for the second half of the year

 • June 19, 2024
Here are Wall Street's favorite picks in the S&P 500 for the second half of the year

Here is the complete list of hurricane names for the 2024 season

 • June 19, 2024
Here is the complete list of hurricane names for the 2024 season

How to protect yourself from a passive-aggressive partner

 • June 19, 2024
How to protect yourself from a passive-aggressive partner

Large wildfires create weather that promotes more fire

 • June 19, 2024
Large wildfires create weather that promotes more fire

Britain is investigating HPE's planned $14 billion takeover of Juniper Networks

 • June 19, 2024
Britain is investigating HPE's planned $14 billion takeover of Juniper Networks

Nvidia overnight rally lifts chip-related stocks in Asia on AI optimism

 • June 19, 2024
Nvidia overnight rally lifts chip-related stocks in Asia on AI optimism