Samsung S95D QD-OLED tv review: schitterend in elke omgeving

We kunnen inkomsten genereren uit de producten die op deze pagina beschikbaar zijn en deelnemen aan partnerprogramma's. Kom meer te weten >

Mijn woonkamer is niet zo geschikt om OLED tv's te testen. Er zijn een paar grote ramen aan de zijkant van het kijkgebied, en als ze niet bezig zijn met lekken, laten ze voldoende omgevingslicht binnen om een ​​typische OLED weg te spoelen. Dit type tv blinkt uit in contrast en kleurweergave, maar kan slechts relatief schamele maximale helderheidsniveaus naar buiten pompen. Dat maakt zelfs een matig lichte kamer een no-go. En laten we eerlijk zijn, dat is wat de meesten van ons hebben. Dus in plaats van alleen mensen met perfect behandelde thuisbioscopen aan te spreken, wilde Samsung dat probleem oplossen met zijn nieuwe S95D QD-OLED TV. En nadat ik een paar weken naar inhoud en gaming heb gekeken naar mijn beste zielige capaciteiten, kan ik bevestigen dat het een enorm succes is. Het bepalende kenmerk van de S95D heeft misschien voor enige controverse gezorgd in de hardcore AV-wereld (daarover later meer), maar het is zonder twijfel een van de beste tvs die ik ooit heb gezien.

Specificaties

 • Oplossing: 4K
 • Vernieuwingsfrequentie: 144 Hz
 • Maten: 55”, 65”, en 77”
 • Besturingssysteem: Tizen
 • HDMI-poorten: Vier HDMI 2.1-poorten
 • Draadloze: Wifi 5
 • Bluetooth: BT5.2
 • Verwerker: NQ4 AI Gen2-processor

Pluspunten

 • Uitstekende kleurnauwkeurigheid en contrast, zoals je van OLED mag verwachten
 • Uitzonderlijke helderheid dankzij Quantum Dot-technologie
 • Antireflectiecoating werkt fenomenaal
 • Poorten en connectoren bevinden zich op een doos die via één draad met het display is verbonden voor flexibele installatie
 • Ingebouwde luidsprekers zorgen voor helder, helder geluid waardoor dialogen gemakkelijk te horen zijn (met dank aan Samsung-verwerking)
 • Lage invoervertraging
 • Responsief besturingssysteem

Nadelen

 • Antireflectietechnologie brengt zeer kleine compromissen met zich mee op het gebied van pure beeldkwaliteit
 • Hoewel de luidsprekers uitstekende helderheid bieden, zijn ze niet overdreven krachtig

Uitspraak: Zowat elke OLED-tv ziet er fenomenaal uit in het donker, maar het vermogen van de S95D om (letterlijk) te schijnen in een kamer vol omgevingslicht maakt het een van de meest indrukwekkende stukjes tv-technologie die er in jaren is verschenen.

Hoe ik de Samsung S95D QD-OLED TV testte

Ik schrijf al ongeveer twintig jaar over tv's en recenseer ze voor onder meer deze, Herentijdschrift, Beeld & Geluid, AOL en anderen. Voor deze test heb ik geplaatst de Samsung S95D QD-OLED-tv direct voor mijn typische tv om een ​​echte, levensechte ervaring te krijgen. Ik speelde gewone Blu-rays, 4K Blu-rays en games via een PlayStation 5. Ik verbond de tv ook met mijn wifi-router en vergeleek de inhoud via de native Samsung-apps met de meest recente Apple TV 4K (mijn favoriete hardware voor streaming media).

We voeren een aantal wetenschappelijke tests uit op dit soort apparatuur, maar we publiceren de resultaten niet publiekelijk omdat we de omgeving niet zodanig controleren dat we publiceerbare resultaten kunnen vastleggen. Ik gebruik een Datacolor Spyder X Pro-apparaat om de helderheid en kleurnauwkeurigheid te meten als referentie voor onze interne tests. Andere sites bieden uitstekende testresultaten uit laboratoria, maar die informatie weerspiegelt niet altijd de echte ervaring die je krijgt als je tv kijkt.

Televisies foto
Stan Horaczek

De beeldkwaliteit van de Samsung S95D

Er is veel aan de ultraslanke S95D dat indrukwekkend is en we zullen hieronder ingaan op de build, maar we zijn hier in de eerste plaats vanwege de beeldkwaliteit van het paneel. Als je het extra geld uitgeeft voor een OLED, dan is het voor het beeld op het scherm.

Helderheid

Helderder is niet altijd beter. Zelfs gewone tv-snobs kennen dit feit. Maar de S95D verandert de wiskunde op basis van die oude regel. De eerste keer dat ik ons ​​testapparaat aanzette, kon ik niet geloven hoeveel licht het uitstraalde. Ik stond om twee uur 's middags in mijn zonnige woonkamer en dit OLED-scherm schoot zonder aarzeling over het omgevingslicht. De S95D is merkbaar helderder dan zijn voorganger of eigenlijk elke OLED-tv die ik ooit heb gezien. Hij is helderder dan de gemiddelde LG TV die ik een paar jaar geleden op Black Friday kocht om te gebruiken tussen tv-recensies. De S95D is gewoon helder en verbetert de algehele prestaties echt.

Naast de verhoogde lichtopbrengst is de S95D de eerste TV niet-Frame-serie tv om de volledige antireflectiebehandeling te krijgen, wat een opvallend kenmerk was onze eerste indrukken en dat blijft zo nu we de tv hebben uitgeprobeerd buiten een geïmproviseerde showroomomgeving. Als gevolg daarvan ziet het scherm er mater uit dan zijn glanzende voorouders en de concurrentie. In de high-end printwereld zou ik dit een parelmoerafwerking noemen. Zelfs als de tv uitstaat, is het duidelijk hoe goed het oppervlak reflecties weerstaat. Zelfs heldere objecten, die doorgaans als een scherpe reflectie op een glanzend scherm worden weergegeven, vervagen tot een doffe, vage klodder. De schildpadtank met een UV-licht dat doorgaans een kwart van mijn tv-scherm in beslag neemt als het is ingeschakeld? Vrijwel verdwenen. Ik ben onder de indruk.

Zelfs wanneer een licht rechtstreeks op het oppervlak schijnt, maakt het antireflectieoppervlak het vrijwel onzichtbaar. Dit brengt wel een kleine prijs met zich mee. Zoals sommige andere recensenten hebben opgemerkt, zorgt de antireflectie ervoor dat het waargenomen zwartniveau iets helderder lijkt dan bij een glanzend scherm. Aldus de controverse die in de inleiding wordt genoemd. Maar de voordelen zullen voor de meerderheid van het tv-kijkende publiek drastisch opwegen tegen dat kleine minpuntje. De antireflectietechnologie verandert het OLED-spel serieus.

Samsung OLED met een lamp erop die een antireflectiecoating laat zien
Stan Horaczek

Laat de inhoud maar komen

Voor de eerste tests liet ik de tv in de standaardmodus staan, wat de lichtopbrengst van de tv niet helemaal maximaliseert, maar hij is beslist helderder dan de meer ingetogen filmmodus of Filmmaker-modus. Alle typische OLED-voordelen komen meteen naar voren. Ik heb er een Blu-ray van gedownload Venom: Laat er bloedbad zijn, wat geen geweldige film is, maar het is een test voor vrijwel elke tv. Het extreem hoge contrast, de snelle bewegingen en de levendige kleuren leggen snel de tekortkomingen van een tv bloot. De S95D behandelde het allemaal met zelfvertrouwen.

Ik hou van de Filmmaker-modus, die is ontworpen om de film weer te geven zoals de makers het bedoeld hebben. Maar het is meestal alleen bruikbaar in zeer donkere situaties. Ik gaf nog steeds de voorkeur aan de standaard- of misschien filmmodus om inhoud te bekijken terwijl de zon op was, maar de Filmmaker-modus was nog steeds volledig haalbaar. Je kunt op elk moment van de dag een snob zijn.

Ik heb de eerste Timothée Chalamet aangetrokken Duin film uit pure nieuwsgierigheid. In een donkere kamer met de standaardmodus ingeschakeld, waren de schokkende overgangen van donker naar helder van groezelige interieurs naar een laaiend woestijnlandschap genoeg om me letterlijk te laten huiveren. Dat is het soort impact dat ik graag zie.

Die overgangen zijn ook een mooie test voor een tv als deze. Als u van helder naar donker gaat, blijft er geen aanhoudende helderheid over. Helder loopt niet door in de donkere gebieden ernaast (een fenomeen dat 'bloeien' wordt genoemd) waardoor de algehele helderheid van het beeld wordt verpest.

Een beetje hulp van AI

In de gadgetwereld kun je niet om AI heen en deze tv is daarop geen uitzondering. De S95D wordt geleverd met de nieuwste beeldverwerkingschip van Samsung, die een zware nadruk legt op AI. Meerdere neurale netwerken analyseren elk afzonderlijk beeld en frame om onderwerpen te benadrukken, het beeld op te schalen en de audioprestaties te verbeteren.

Zelfs als tv-recensent kijk ik nog steeds meer naar gestreamde inhoud dan naar ongerepte 4K Blu-rays. Ik kan me voorstellen dat jij net zo bent. Gelukkig arriveerde mijn recensie-apparaat net als het nieuwe Fall-out serie ging in première op Amazon Prime. Leuk vinden Duin, springt de post-apocalyptische serie vrij tussen groezelige ondergrondse silo's en zonovergoten woestijnlandschappen. De S95D blonk opnieuw uit. De diepe zwarttinten behouden heel veel details, hoewel net iets minder dan een high-end Mini-LED (zoals Samsungs eigen QN900/D). Maar de inktzwartste zwarttinten zijn de reden waarom je voor OLED kiest. Je wilt dat contrast, en de S95D geeft het in schoppen uit. Het gestreamde beeld zag er uitstekend uit. Ik merkte opnieuw dat ik standaard de standaardbeeldmodus gebruikte, omdat het voelt alsof het meer van het dynamische bereik van het paneel gebruikt zonder iets te verliezen.

Als het gaat om 4K-opschaling, doet de S95D over de hele linie uitstekend werk. Het uiteindelijke resultaat zal variëren afhankelijk van de bitrate en kwaliteit van de originele inhoud (probeer niet eens te kijken Buffy de vampiermoordenaar op Amazon Prime omdat geen enkele hoeveelheid AI die puinhoop kan redden), maar verwacht niet dat extra artefacten of andere opschalingsproblemen heel vaak of helemaal niet zichtbaar zullen worden.

Spelprestaties

Verschillende functies zijn specifiek van toepassing op gamingprestaties, waaronder de maximale effectieve vernieuwingsfrequentie van 144 Hz. Voor deze test ben ik erin gesprongen Helldivers 2 op de PS5. Hoewel het niet het toppunt is van grafische prestaties op het gebied van gaming, is het een uitdagende titel dankzij de talloze snel bewegende objecten op het scherm en schaduwrijke omgevingen.

Er is vrijwel geen sprake van invoervertraging, essentieel als je een goede gaming-tv wilt. De responstijden zijn ook minuscuul, wat goed is voor snelle actie op het scherm. Ik stierf – veel – tijdens de testsessie, maar ik zag er geweldig uit tijdens het doen. De tv schakelt automatisch de gamemodus in wanneer u begint met gamen, en u kunt deze het beste zo laten zodra hij de overstap maakt. Zo ontgrendelt het gamespecifieke features zoals de maximale verversingssnelheid en de laagst mogelijke invoervertraging.

Televisies foto
Stan Horaczek

Het geluid van de Samsung S95D

Hoewel OLED's vaak uitblinken in termen van beeldkwaliteit, laten hun superdunne panelen niet veel ruimte over voor audiovuurkracht. Samsung maakte winst met de ruimte die het had in de S95D, door in totaal acht ronde luidsprekers op de achterkant van het scherm te plaatsen. Ze zullen je niet omver blazen met kracht, vooral niet aan de lage kant, maar Samsung heeft de sterke punten benadrukt, namelijk duidelijkheid en begrijpelijkheid. De AI-aangedreven chip maakt Dolby Atmos-compatibiliteit en gelokaliseerde audio mogelijk, wat een waarneembaar directioneel audio-effect creëert, afhankelijk van welk object op het scherm geluid maakt. Je hoort een ruimteschip over het scherm zoemen. Het is lang niet zo uitgesproken als bij een echt surround sound-systeem, maar het is merkbaar en wordt gewaardeerd.

Zelfs op het maximale volume bieden de luidsprekers niet veel op het gebied van gekraak of vervorming. De stemverhelderingstechnologie maakt echter echt een verschil, wat handig is voor mensen zoals ik die moeite hebben met het horen van woorden door omgevingsgeluid.

Over het geheel genomen zijn de geluidsprestaties solide, maar met zo'n mooie tv bewijs je jezelf een slechte dienst door geen krachtiger stand-alone systeem aan de mix toe te voegen. [Related: Look for our review of Samsung’s new flagship wireless soundbar system, the HW-Q990D, coming very soon.]

Het ontwerp en de opstelling van de Samsung S95D

Een ander indrukwekkend aspect van de S95D is dat deze diepe functieset in een opvallend ondiepe behuizing past dankzij doordachte ontwerpbeslissingen. Als high-end tv heeft Samsung niet bezuinigd op de bouwkwaliteit van de S95D. Het paneel wordt via één enkele draad aangesloten op een compacte interface die alle benodigde poorten en aansluitingen bevat. De “One Connect Box” heeft ongeveer het formaat van een stand-alone dvd-speler en kan horizontaal worden geplaatst of verticaal aan de muur worden gemonteerd. Ik heb ervoor gekozen om de meegeleverde standaard te gebruiken in plaats van het scherm op een houder te plaatsen, hoewel ik het dankzij VESA-compatibiliteit gemakkelijk had kunnen monteren. De rand is mager. Het paneel is plat. De externe I/O-box is een leuke bijkomstigheid. De installatie- en bouwkwaliteit gaven me echt niets om over te klagen.

Over de afstandsbediening kan ik niet hetzelfde zeggen. Ik vind het geweldig dat de afstandsbediening van Samsung wordt opgeladen via het ingebouwde zonnepaneel, maar ik vind de lay-out nog steeds vervelend. De platte tuimelknoppen voor kanaal- en volumewijzigingen zijn niet ontworpen voor mijn onhandige handen. De afstandsbediening is ook klein en enigszins onopvallend, dus je raakt hem gemakkelijk kwijt tussen een stapel andere afstandsbedieningen (hoewel dat alleen een probleem kan zijn als je ook een recensent bent met te veel op afstand bestuurbare apparaten).

Televisies foto
Stan Horaczek

Dus, wie moet de Samsung S95D kopen?

Als je verlangt naar het contrast en de kleurnauwkeurigheid van OLED, maar je bent bang dat de ruimte te licht is, dan zijn je zorgen voorbij. De extra helderheid en de zeer indrukwekkende antireflectiecoating hebben het spel echt veranderd. Met hulp van de nieuwe AI-aangedreven beeldprocessor van Samsung, de S95D QD-OLED creëert een van de beste kijkervaringen van alle tv's die ik heb getest.

Related Posts

Google Photos' Storage Saver feature becomes more intuitive

Google is adding a new feature to its Photos service that will help you know which photos are eligible for the Storage Saver feature. With this, the company wants to…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Missed

Man suspected of beating Steve Buscemi arrested at New York homeless shelter

 • May 17, 2024
Man suspected of beating Steve Buscemi arrested at New York homeless shelter

Nathan Wade's estranged wife says he has failed to pay spousal support since resigning from Fani Willis' office

 • May 17, 2024
Nathan Wade's estranged wife says he has failed to pay spousal support since resigning from Fani Willis' office

Hiltzik: De vervolging van EcoHealth bereikt een climax

 • May 17, 2024
Hiltzik: De vervolging van EcoHealth bereikt een climax

Could MLB nationalize its media rights? Why some clubs are pushing to end local TV deals

 • May 17, 2024
Could MLB nationalize its media rights? Why some clubs are pushing to end local TV deals

Troubled EV maker Fisker is closing its Manhattan Beach headquarters

 • May 17, 2024
Troubled EV maker Fisker is closing its Manhattan Beach headquarters

Google Photos' Storage Saver feature becomes more intuitive

 • May 17, 2024
Google Photos' Storage Saver feature becomes more intuitive

Cassie seen with bruises days after Diddy attacked singer during hotel incident in 2016

 • May 17, 2024
Cassie seen with bruises days after Diddy attacked singer during hotel incident in 2016

McConnell and Collins on collision course with Democrats over equal spending

 • May 17, 2024
McConnell and Collins on collision course with Democrats over equal spending

WATCH LIVE: President Trump at Keynote Annual GOP Dinner in Minnesota | The Gateway expert

 • May 17, 2024
WATCH LIVE: President Trump at Keynote Annual GOP Dinner in Minnesota | The Gateway expert

California's public health spending, which has increased during COVID, is on a chopping block

 • May 17, 2024
California's public health spending, which has increased during COVID, is on a chopping block

Dabney Coleman, actor of '9 to 5' and 'Tootsie', dies at 92

 • May 17, 2024
Dabney Coleman, actor of '9 to 5' and 'Tootsie', dies at 92