Quora CEO Adam D'Angelo vertelt over AI, chatbotplatform Poe en waarom OpenAI geen concurrent is

Afgelopen november bevond Adam D'Angelo zich in het epicentrum van een van de grootste controverses in de technologie-industrie. Het bestuur van OpenAI – de $80 miljard kostende startup die de AI-bandwagon aanvoert – had plotseling zijn CEO, Sam Altman, op de korrel genomen, om hem slechts enkele dagen later weer aan te stellen. D'Angelo zat in het bestuur dat Altman ontsloeg… en hij zat (en blijft) in het bestuur dat hem weer binnenhaalde. In feite was hij de enige persoon die zijn zetel behield te midden van de daaropvolgende herstructurering waarin veel van het origineel terugkwam. bestuur verlaten.

Het was zeker een moeilijke tijd voor OpenAI, maar misschien nog wel dubbel zo voor D'Angelo, aangezien het drama zich afspeelde terwijl zijn eigen bedrijf, Quora, grote stappen zette in de richting van AI.

Quora, de crowdsourced vraag- en antwoordsite die D'Angelo mede heeft opgericht en leidt als CEO, had een eigen AI-platform gebouwd en tegelijkertijd fondsen geworven (een ronde van $ 75 miljoen die het op $ 425 miljoen waardeerde, per PitchBook). Het bedrijf lanceerde in februari 2023 Poe (afkorting van Platform for Open Exploration), waarmee gebruikers vragen kunnen stellen aan en kunnen praten met verschillende chatbots, ontwikkelaars hun eigen bots kunnen laten bouwen en een programma voor het genereren van inkomsten met bots aanbieden. marktplaats vergelijkbaar met OpenAI's GPT Store.

De kernvraag- en antwoordservice van Quora werd ook geconfronteerd met enkele grote vragen. Zittende zoekmachines zoals Google en Bing begonnen AI te gebruiken om vloeiendere resultaten te produceren en vragen te beantwoorden, en nu tools als ChatGPT en Perplexity overal beschikbaar waren, wat kon Quora doen om een ​​positie veilig te stellen als een van de beste websites waar mensen terecht konden? hun vragen beantwoord? Belangrijker nog: heeft iemand eigenlijk nog behoefte aan crowdsourced Q&A?

Voor D'Angelo zijn deze vragen inherent aan zijn streven naar AI, dat hij ziet als een belangrijk instrument dat mensen kunnen gebruiken om de collectieve kennis van internet aan te boren. Hij is al jaren een belangrijke, zij het ingetogen figuur in de technologiesector en is al lange tijd betrokken bij pogingen om de kennis op het internet aan te boren. Hij was bevriend met Mark Zuckerberg op de middelbare school, waar het paar in 2002 een digitale muzieksuggestiedienst opbouwde. genaamd Synapse dat, volgens dit vintage stuk uit de Harvard Crimson, overnameaanbiedingen afslaan van Microsoft en meer. Later werd hij CTO bij Facebook toen het net begon, en uiteindelijk medeoprichter van Quora.

Dat leek allemaal een lange weg te zijn naar het bouwen van AI-tools voor hem, zo lijkt het. Onlangs sprak ik met D'Angelo over de uitdagingen en kansen van AI vandaag de dag, hoe je een ontwikkelaarsgemeenschap kunt opbouwen en ondersteunen, en welke rol mensen kunnen spelen als het gaat om het delen van en toegang krijgen tot kennis. Hier zijn enkele hoogtepunten uit ons gesprek:

Mensen zijn beter in antwoorden dan AI – voorlopig

De hype rond AI lijkt minder impact te hebben op de zoektocht naar informatie dan je zou denken. D'Angelo zei dat Quora recordaantallen gebruikers ziet ondanks de verspreiding van AI-tools – hoewel hij weigerde de 400 miljoen maandelijkse actieve gebruikers bij te werken. afgelopen juli bekendgemaakt.

Toch is er een brug tussen wat Quora wilde doen en D'Angelo's interesse in AI. Onlangs in gesprek met David George, algemeen partner bij a16zD'Angelo zei dat hij zich aangetrokken voelde tot sociale netwerken omdat hij eigenlijk geïnteresseerd was in AI. Dat laatste was in die tijd moeilijk te ontwikkelen, maar hij zag sociale netwerken als een alternatieve architectuur om hetzelfde idee te bereiken: mensen, verzameld in een sociaal netwerk, speelden volgens hem bijna de rol van levende, grote informatiemodellen, omdat ze kunnen elkaar nieuws, entertainment en meer bieden.

Hij werkte aan dat concept toen hij bij Facebook werkte en richtte later Quora op om de rol te destilleren die sociale netwerken kunnen spelen bij het beantwoorden van vragen. Nu neemt AI die rol over.

“In het verleden werden mensen vervangen door AI om antwoorden te geven. Je zou een vraag kunnen stellen als: 'Wat is de hoofdstad van Californië?' en mensen zouden dat op Quora beantwoorden. Nu kun je AI-tools gebruiken om dat antwoord te krijgen”, zei hij.

Maar AI kan, althans in zijn huidige vorm, geen antwoord geven op alle vragen die mensen kunnen hebben. D'Angelo gelooft dat dit mensen helpt veel waarde te behouden.

“Quora is altijd gebaseerd op het idee dat mensen veel kennis in hun hoofd hebben waartoe ze toegang hebben, maar die nergens op internet te vinden zijn. En AI zal geen toegang hebben tot die kennis”, aldus D'Angelo.

Hij erkende dat AI nog steeds een hallucinatieprobleem heeft, wat het moeilijk maakt om op dergelijke antwoorden te vertrouwen, zelfs als nieuwere, geavanceerdere modellen langzaam vooruitgang boeken bij de aanpak van dat probleem.

Ondersteuning van ontwikkelaars op Poe

Quora stelde Poe vorig jaar open voor alle gebruikers na een paar maanden gesloten bètatesten. Sindsdien heeft het bedrijf tools geïntroduceerd om de bots op zijn marktplaats te maken en er doorheen te bladeren.

De pitch van het bedrijf is dat consumenten alle verschillende soorten modellen of bots op het platform kunnen gebruiken. Voor ontwikkelaars ligt de aantrekkingskracht in de mogelijkheid om miljoenen gebruikers te bereiken zonder zich zorgen te hoeven maken over distributie over platforms. En ontwikkelaars kunnen op twee manieren geld verdienen met Poe: de eerste is via een verwijzing wanneer een gebruiker via zijn bot een Poe premium-abonnee wordt; de tweede is door een tarief per bericht in te stellen, zodat ze worden betaald op basis van hoe vaak mensen hun bot gebruiken.

In wezen biedt Poe ontwikkelaars en gebruikers toegang tot verschillende grote taalmodellen, maar de functionaliteit is vergelijkbaar met OpenAI's ChatGPT en GPT Store.

Maar dat betekent dat beide platforms voor dezelfde uitdagingen staan. Ze maken het voor iedereen gemakkelijk om bots met aanwijzingen te maken, waardoor het voor ontwikkelaars moeilijk wordt om op te vallen. D'Angelo vertelde me dat er al een miljoen bots op het platform staan, vergeleken met 3 miljoen aangepaste GPT's op ChatGPT. Ter referentie: het kostte Apple's App Store meer dan vijf jaar om de grens van een miljoen apps te overschrijden.

Zowel Poe als GPT Store hebben ook last van een hoop spam, bots met dezelfde naam, bots die beweren aan plagiaat te ontsnappen, en zelfs bots die flirten met de auteursrechtwetgeving. Poe heeft ook een functie uitgebracht waarmee gebruikers kunnen chatten meerdere bots in één gesprek. Al dat lawaai maakt het moeilijk om een ​​bot te kiezen die het werk goed zal doen.

Ondanks deze uitdagingen zegt D'Angelo dat Quora ontwikkelaars wil helpen duurzaam geld te verdienen door de ontdekking van bots te verbeteren.

“Een van onze doelen met ontwikkelaars is om geld te kunnen verdienen [out of making AI bots] en hun operationele kosten dekken”, zei hij. “We hebben een grote stap voorwaarts gezet met de betaal-per-bericht-functie, maar we willen ontwikkelaars ook helpen om de distributie zoveel mogelijk binnen het platform te krijgen. Daarom werken we aan het verbeteren van ons aanbevelingssysteem, zodat meer mensen meer over de bots te weten kunnen komen.”

Nog geen advertenties op Poe

Poe groeit gestaag, maar is nog steeds een stuk kleiner dan ChatGPT. Marktinformatiebureau SoortgelijkeWeb suggereert dat Poe 4 miljoen maandelijkse actieve gebruikers heeft in de VS (iOS en Android) en 3,1 miljoen maandelijkse actieve gebruikers wereldwijd (alleen Android). Vergelijk dit met ChatGPT-gebruikers, die nu gemiddeld 100 miljoen gebruikers per week hebben.

D'Angelo zei dat het bedrijf weg zal blijven van advertenties en in plaats daarvan zal vertrouwen op Poe's abonnementsproduct van $ 19,99 per maand om inkomsten te genereren. Dat staat in contrast met sommige van de andere AI-aangedreven tools op de markt: VerbijsteringBing Search en Search Generative Experience (SGE) van Google bevatten allemaal advertenties.

Quora en D'Angelo weigerden omzetcijfers bekend te maken, maar gegevens van analysebedrijf Sensor Tower geven aan dat Poe-gebruikers sinds de lancering $ 7,3 miljoen aan abonnementen hebben uitgegeven, wat neerkomt op bijna 40.000 betalende gebruikers. Ter vergelijking: ChatGPT heeft volgens Sensor Tower meer dan 1 miljoen betaalde abonnees.

Meer AI-tools voor Quora en Poe

Ondanks dat Quora het belang van menselijke antwoorden benadrukt, experimenteert Quora al met antwoorden geschreven door Poe. De site toont het door AI geschreven antwoord op enkele vragen met een link waarmee je met Poe kunt chatten als je nog vragen hebt.

Quora is voor sommige vragen begonnen te experimenteren met AI-aangedreven antwoorden Beeldcredits: Schermafbeelding van JS

D'Angelo zei dat Quora al systemen had ingezet om verschillende menselijke antwoorden te beoordelen. Nu past het technieken toe zoals het vragen aan gebruikers via een enquête of een door AI gegenereerd antwoord nuttig is.

“Mijn doel is dat de door AI geschreven antwoorden eerlijk worden gerangschikt en alleen boven een menselijk antwoord staan ​​als ze nuttiger zijn dan het menselijke antwoord”, zei hij.

D'Angelo wil ook voorkomen dat Quora wordt getagd als een ‘antwoordmachine’.

“Ik denk dat we Quora nooit echt als een antwoordmachine hebben gezien. Die term impliceert eigenlijk dat er alleen maar AI-antwoorden zijn. Quora gaat eigenlijk over menselijke kennis, en we zullen deze door AI laten verbeteren”, zei hij

Quora werkt ook aan AI-tools die gebruikers kunnen gebruiken om antwoorden te schrijven en hoopt deze binnenkort vrij te geven. D'Angelo merkte op dat een van de tools die het test, gebruikers in staat stelt een afbeelding te genereren op basis van hun antwoorden.

Het bedrijf gebruikt AI ook op een aantal andere manieren. Eén daarvan betreft het proberen bots of gebruikers te betrappen die automatisering gebruiken om vragen op Quora te beantwoorden. D'Angelo deelde geen details over het project en zei dat het bedrijf een waarschuwing zou geven aan daders die het systeem proberen te bespelen.

Een paar stopcontacten En gebruikers onlangs hebben gehad gewezen dat de antwoordkwaliteit op Quora is gedaald. Daarop zei D'Angelo dat mensen het gevoel hebben dat het algemene niveau van de antwoorden is gedaald omdat antwoorden van lage kwaliteit beter zichtbaar zijn. Hij zei dat AI het bedrijf helpt het verschil tussen verschillende kwaliteit van antwoorden te bepalen, en dat de eerste resultaten er veelbelovend uitzien.

Over Quora's relatie met OpenAI

D'Angelo weigerde iets over het OpenAI-drama te bespreken: “Ik kan gewoon niet over dit soort dingen praten”, zei hij. “Ik ben hier niet om OpenAI te vertegenwoordigen. Ik kan Quora gewoon vertegenwoordigen.” Maar hij zei wel dat hij OpenAI niet als concurrent ziet, omdat de grotere startup grotere ambities heeft.

“Er is een gevoel van overlap in termen van wat gebruikers kunnen doen in de GPT Store en wat ze kunnen doen op Poe. Maar dat is in het grote geheel der dingen van ondergeschikt belang. OpenAI werkt aan deze grote missie om AGI te bouwen [Artificial General Intelligence]. En bij Quora willen we AI-producten beschikbaar maken voor de wereld, inclusief de producten van OpenAI.”

Ook Quora blijft een “grote klant” van OpenAI en D'Angelo verwacht meer samenwerking met het bedrijf dan concurrentie.

“We geven als klant veel geld uit aan OpenAI, omdat OpenAI de grootste bron van modellen voor Poe is”, voegde hij eraan toe.

Hoewel D'Angelo vermeldde dat Quora “tientallen miljoenen” betaalt aan ontwikkelaars van Poe en bedrijven waarvan de modellen het platform gebruikt, gaf hij niet expliciet aan hoe deze betalingen zich verhouden tot de uitbetaling aan OpenAI.

Quora heeft momenteel geen datalicentieovereenkomsten met een van de grote bedrijven, en denkt er ook niet aan om een ​​eigen model te bouwen, vertelde D'Angelo aan JS.

“We hebben geen haast met het licentiëren van onze gegevens. We willen ervoor zorgen dat onze rechten en gebruikersrechten worden gerespecteerd. Op dit moment is er niet veel duidelijkheid over hoe dit alles (AI-landschap) zal verlopen. Dus op dit moment wachten we gewoon af voordat we stappen in deze richting ondernemen”, zei D'Angelo.

Het bedrijf is ook relatief vers van de laatste fondsenwerving, dus het richt zich op het bouwen van AI in het hele bedrijf en het verbeteren van de omzetgroei op zijn bestaande producten. Hij zei dat Quora ‘op een gegeven moment’ openbaar zal worden gemaakt, maar daar ligt nu niet de focus op.

Related Posts

Google Photos' Storage Saver feature becomes more intuitive

Google is adding a new feature to its Photos service that will help you know which photos are eligible for the Storage Saver feature. With this, the company wants to…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Missed

UN experts say South Sudan is close to securing a $13 billion oil-backed loan from a UAE company

 • May 18, 2024
UN experts say South Sudan is close to securing a $13 billion oil-backed loan from a UAE company

“I can no longer in good conscience continue to represent this administration” – Biden's Interior Department staffer abruptly resigns | The Gateway expert

 • May 18, 2024
“I can no longer in good conscience continue to represent this administration” – Biden's Interior Department staffer abruptly resigns | The Gateway expert

Scottie Scheffler warmed up in his jail cell after shock arrest

 • May 18, 2024
Scottie Scheffler warmed up in his jail cell after shock arrest

New Mexico judge considers whether to dismiss Alec Baldwin 'Rust' shooting case

 • May 18, 2024
New Mexico judge considers whether to dismiss Alec Baldwin 'Rust' shooting case

The Real Jurgen Klopp, part five: The manager who made Liverpool believe again

 • May 18, 2024
The Real Jurgen Klopp, part five: The manager who made Liverpool believe again

IRS whistleblowers ask judge to dismiss Hunter Biden's lawsuit against the tax authorities

 • May 18, 2024
IRS whistleblowers ask judge to dismiss Hunter Biden's lawsuit against the tax authorities

Man suspected of beating Steve Buscemi arrested at New York homeless shelter

 • May 17, 2024
Man suspected of beating Steve Buscemi arrested at New York homeless shelter

Nathan Wade's estranged wife says he has failed to pay spousal support since resigning from Fani Willis' office

 • May 17, 2024
Nathan Wade's estranged wife says he has failed to pay spousal support since resigning from Fani Willis' office

Hiltzik: De vervolging van EcoHealth bereikt een climax

 • May 17, 2024
Hiltzik: De vervolging van EcoHealth bereikt een climax

Could MLB nationalize its media rights? Why some clubs are pushing to end local TV deals

 • May 17, 2024
Could MLB nationalize its media rights? Why some clubs are pushing to end local TV deals

Troubled EV maker Fisker is closing its Manhattan Beach headquarters

 • May 17, 2024
Troubled EV maker Fisker is closing its Manhattan Beach headquarters