Om diefstal te voorkomen, sluiten veel winkels nu tonnen koopwaar op

Wasmiddel en deodorant, tandpasta, het hele shampoo-pad.

“Zijn alle opgesloten,' zuchtte Corey Potter, terwijl hij de planken beschreef die achter veiligheidsglas waren ingesloten bij een Target in de buurt van haar huis in Echo Park. “Ik heb er een hekel aan.”

Potter herinnerde zich dat hij ooit 15 minuten had gewacht totdat een medewerker een zaak op een andere doellocatie had ontgrendeld. Als ze tegenwoordig meerdere andere shoppers ziet wachten op te weinig uitzinnige werknemers, slaat de 30-jarige video-editor meestal items op haar lijst over en doet later iets waar ze geen goed gevoel bij heeft: meer huisbenodigdheden kopen op Amazon.

‘In plaats van naar Target te gaan en te wachten,’ zei ze schouderophalend, ‘geef ik papa Bezos gewoon mijn zuurverdiende geld.’

Winkeldiefstal is zo oud als het winkelen zelf. En detailhandelaren spelen al lang een kat-en-muisspel met dieven, op zoek naar manieren om ze te dwarsbomen en toch betalende klanten gemakkelijk toegang te geven tot koopwaar.

De ware ernst en reikwijdte van het probleem blijven een blijvend mysterie van de vrije markt, nu nationale ketens gretig wijzen op winkeldiefstal als een belangrijke rem op de winst, maar terughoudend zijn in het publiekelijk bespreken van interne cijfers over derving – de term in de sector voor diefstal en andere zaken. soorten verlies – of details van nieuwe antidiefstalmaatregelen. Wat de onduidelijkheid nog groter maakt, is dat de kwestie de afgelopen jaren meer gepolitiseerd is geworden, omdat sommige kiezers en gekozen functionarissen in Los Angeles, San Francisco en andere stadscentra schreeuwen om een ​​reactie op wat zij zien als een steeds groter wordend probleem.

Maar wat duidelijk is voor iedereen die de afgelopen jaren bij een drogisterij, supermarkt of bouwmarkt in LA heeft gewinkeld, is dat detailhandelaren steeds vaker hun toevlucht nemen tot de drastische stap om hele delen van hun winkels achter slot en grendel te barricaderen.

Met behulp van een tactiek die ooit voorbehouden was aan een paar dure, veelgevraagde artikelen – koude medicijnen, elektronica, babyvoeding en scheermesjes om er maar een paar te noemen – sluiten grote ketens nu routinematig bijna elk type koopwaar op. Een klant die op zoek is naar een doos condooms of een setje kleurpotloden van $ 1,99, zalf om eelt te verwijderen of een bakje oploskoffie, heeft nu vaak geen andere keuze dan op een knop te drukken om een ​​winkelmedewerker met een sleutel op te roepen en te wachten.

Leidinggevenden die zich richten op de bedrijfsresultaten van hun bedrijf zijn niet blij met het nemen van de drastische stap om winkeldieven af ​​te schrikken. Hoewel ze zoveel mogelijk willen verkopen, moeten ze de ogenschijnlijk achterlijke berekening maken dat ze door diefstal het moeilijker moeten maken voor betalende klanten om dingen te kopen.

“Het vergrendelen van een product”, zei een woordvoerder van CVS in een e-mail, “is een laatste redmiddel.”

Winkeldiefstal is de afgelopen jaren een prioriteit geworden voor leiders in Californië.

In september sprak gouverneur Gavin Newsom stuurde $ 267 miljoen aan steden en provincies om het aantal arrestaties en vervolgingen van georganiseerde winkelcriminaliteit te vergroten. Een paar weken eerder kondigde LA-burgemeester Karen Bass een taakgroep richtte zich op dit soort misdaden, na een reeks overvallen in dure winkels als Gucci en Yves Saint Laurent, die veel media-aandacht opleverden en een nieuw begrip in de tijdsgeest hielpen versterken: een klap-en-grijper.

In februari, Californië Atty. Generaal Rob Bonta diende een aanvraag in strafrechtelijke vervolging Tegen een vrouw die hij de leider van een groep diefstallen in de detailhandel noemde, zeiden de aanklagers dat ze bijna $ 8 miljoen aan schoonheidsproducten had gestolen om door te verkopen in haar Amazon-winkel. En vorige week heeft de coalitie achter een steminitiatief tegen misdaad, dat het historische Proposition 47 zou terugdraaien door de straffen voor bepaalde winkeldiefstallen in Californië te verscherpen, voldoende handtekeningen ingediend zodat het erop lijkt dat de maatregel in november onder de aandacht van de kiezers zal worden gebracht.

Het initiatief werd grotendeels gefinancierd door grote ketens, waaronder Walmart, Target en Home Depot.

Terwijl de bedrijven publiekelijk werken aan het veranderen van de Californische wet, zijn ze zwijgzaam in het bespreken van hun inspanningen om winkeldieven tegen te houden, waardoor het moeilijk wordt om te kwantificeren hoeveel meer koopwaar er nu opgesloten zit en welke winkels de strategie hebben omarmd.

Vertegenwoordigers van een aantal van de grootste detailhandelaren in de regio – Target, Vons, Rite Aid en CVS – reageerden niet op verzoeken om interne beraadslagingen over het tegengaan van diefstal te bespreken, of stuurden korte verklaringen over hun antidiefstalmaatregelen.

David Johnston, vice-president van asset protection en retail operations bij de National Retail Federation, zei dat het opsluiten van meer koopwaar “een ongelukkige noodzaak” is om diefstal te bestrijden en wat hij typeerde als een toename van de georganiseerde winkelcriminaliteit en gewelddadige incidenten in winkels.

Tandenborstels behoren tot de vele producten die nu achter veiligheidsglas zijn opgeborgen bij een doel in Pasadena.

(Ryan Fonseca / Los Angeles Times)

Detailhandelaren weten dat de extra voorraden en arbeid die nodig zijn om meer koopwaar op te sluiten een negatieve invloed hebben op hun bedrijfsresultaten en klanten frustreren, zei Johnston, maar sommigen hebben besloten dat het een noodzakelijke afweging is om de schappen gevuld te houden met vaak gestolen artikelen, zoals babyvoeding en medicijnen.

“Op dit moment is de beste aanpak in veel gevallen het achter slot en grendel zetten”, zei Johnston. “Deze maatregelen zijn een laatste wanhopige poging.”

Joe Budano, de CEO van Indyme, een in San Diego gevestigd bedrijf dat knoppen maakt om verkoopmedewerkers naar specifieke gangpaden te lokken, schatte dat frustratie over het wachten op afgesloten goederen leidt tot een omzetdaling van 10% tot 25%, en noemde de kooien “ de vloek van de detailhandel.”

Zijn bedrijf heeft ook technologie ontwikkeld – de Freedom Case, noemen ze het – waarmee shoppers zelf cases kunnen openen met behulp van persoonlijke informatie zoals hun mobiele nummer of door hun gezicht te scannen.

Met de Freedom Case, een technologie die is ontwikkeld door Indyme uit San Diego, kunnen klanten zelf vergrendelde koopwaar openen

Met de Freedom Case, technologie ontwikkeld door het in San Diego gevestigde bedrijf Indyme, kunnen klanten zelf vergrendelde koopwaar openen met behulp van persoonlijke informatie zoals hun mobiele telefoonnummer.

(Jozef Budano)

Ruim veertig retailers testen de Freedom Case in de winkels, zegt Budano, waaronder een nationale keten die hij niet wil noemen.

Om diefstal tegen te gaan, zegt Budano, onderzoeken bedrijven ontbrekende goederen vaak met behulp van individuele SKU's, de meest gedetailleerde gegevens die mogelijk zijn.

“Ze weten tot op zekere hoogte welke smaak van Oil of Olay het meest wordt gestolen,” zei hij. “De snelheid waarmee dingen vastlopen, vertelt je de omvang van het probleem.”

Maar die omvang – die volgens groepen uit de detailhandelssector ‘is bereikt’ongeëvenaard” En “epidemie'niveaus, ondanks dat gegevens aantonen dat dergelijke karakteriseringen overdreven zijn – verschilt per stad.

De Council on Criminal Justice, een onpartijdige onderzoeksorganisatie, trends in winkeldiefstal gevolgd in 24 steden van 2019 tot midden 2023 en ontdekte dat de tarieven in meer dan tweederde van de steden daalden. New York City en LA waren de twee grootste uitzonderingen, met een toename van de houtkap van respectievelijk 64% en 61%.

Zelfs in het licht van de recente stijging in LA was het aantal gemelde winkeldiefstalincidenten in LA County eind 2022 iets lager dan in 2014. volgens een rapport van het Public Policy Institute of California, een onpartijdige denktank die de statistieken van het ministerie van Justitie analyseerde. Gedurende die periode van acht jaar zagen slechts drie van de vijftien meest bevolkte provincies van de staat – allemaal in de San Francisco Bay Area – het aantal winkeldiefstallen toenemen, een misdrijf dat wordt gedefinieerd als het stelen van goederen met een waarde van minder dan $950.

De auteur van het rapport, Magnus Lofstrom, zei dat het aantal gerapporteerde winkeldiefstallen in een groot deel van de staat, inclusief LA County, daalde toen de winkels tijdens de sluitingen van 2020 leeg raakten. Maar de regio kende in de zomer van 2021 een gestage stijging, zei hij, en eind 2022, volgens de meest recente gegevens op het moment van zijn rapport, lag het cijfer minstens 10% boven het niveau van vóór de pandemie.

De afgelopen maanden hebben verschillende bedrijven, waaronder de 99 Cents Only-keten en Target, diefstal of krimp genoemd als reden die een rol speelde bij hun beslissingen om locaties te sluiten.

Charis Kubrin, hoogleraar criminologie aan UC Irvine die winkeldiefstal bestudeert, zei dat hoewel sommige winkels veel koopwaar opsluiten, andere bijna niets opbergen.

“Het is een soort ongelijke verdeling,” zei ze. “Een allegaartje.”

A Tijdanalyse uit 2022 ontdekte dat winkels in gebieden met hogere inkomens minder items opsloten, zelfs op plaatsen waar de vermogenscriminaliteit hoger was, wat een extra last voor het winkelend publiek in bepaalde buurten creëerde. En inconsistenties in de manier waarop vergrendelde koopwaar aan klanten wordt vrijgegeven – soms overhandigen werknemers je items om in je winkelwagentje te doen, andere keren begeleiden ze koopwaar naar de kassa – roepen dezelfde vragen op over raciale profilering die detailhandelszaken al lang plagen.

“De eigenaren en werknemers beschikken over ruime discretie”, merkte Kubrin op.

Flessen met producten voor persoonlijke verzorging staan ​​achter beveiligingsapparatuur in de winkelschappen.

Beveiligingsapparatuur bij Walgreens is ontworpen om winkeldieven af ​​te remmen.

(Hugo Martin/Los Angeles Times)

De omvang van de diefstal van koopwaar, zo voegde Kubrin eraan toe, wordt soms overdreven door een detailhandelssector die graag zijn problemen, waaronder marktkrachten zoals inflatie en een verschuiving naar online winkelen, op gestolen koopwaar legt.

Misdaad, erkende ze, maakt deel uit van de vergelijking. Als consument heeft Kubrin haar frustratie over vergrendelde koopwaar teruggebracht tot hetzelfde woord dat veel andere shoppers gebruikten: ‘Vervelend.’

Een man postte onlangs op TikTok dat CVS een zakje Werther's Original behandelde karamelsnoepjes als een gereguleerde stof en op Reddit zei iemand dat de antidiefstalmaatregelen een heel genre van detailhandelaren zouden moeten dwingen zichzelf een nieuwe naam te geven:

“Gemakswinkel.”

In interviews met vijf werknemers op winkellocaties in het Zuidland zeiden werknemers dat het haasten om koopwaar te ontgrendelen voor vaak geïrriteerde klanten hun drukke diensten hectischer heeft gemaakt.

“Ik bied vaak mijn excuses aan en er wordt veel tegen mij geschreeuwd”, zei een supervisor bij een Vons in Pasadena.

Maar verschillende werknemers zeiden dat ze de beslissingen van hun werkgevers begrepen, en merkten op dat ze rond eind 2021 of begin 2022 een stijging hadden opgemerkt in het aantal mensen dat veelvouden van één stuk koopwaar in grote zakken stopte en naar buiten liep – boosters, zoals ze winkeldieven noemen. verdachte zal de goederen doorverkopen.

De strafrechtelijke aanklacht die dit jaar door het kantoor van Bonta werd ingediend, bevatte sms-berichten waarin werd gesuggereerd dat de beklaagden, die volgens de aanklagers de beautyretailers Ulta en Sephora hadden aangevallen, deze methode hadden gebruikt.

“Ik ga niet regelmatig stelen. Ik ga snel mijn tas vullen”, schreef een beklaagde. ‘Ik wil dingen weten die ik kan pakken.’

Rogelio Madrigal, ploegleider bij een CVS in San Pedro, begon 16 jaar geleden en heeft door de jaren heen veranderingen opgemerkt.

Er was een tijd, zei hij, dat Sudafed het belangrijkste was dat ze opsloten. Uiteindelijk werden daar items als Plan B en scheermessen aan toegevoegd en een paar jaar geleden merkte hij dat steeds meer mensen over Tide Pods swipen. Nu ziet hij vooral mensen naar buiten lopen met dozen luiers en cosmetica.

Tide Pods opgesloten achter een kooi.

Wasmiddelartikelen worden bewaard in de Freedom Case.

(Jozef Budano)

‘Het gebeurde al eerder,’ zei hij, ‘maar niet zo erg als nu.’

Op een recente ochtend begroette de eenzame kassier bij een Rite Aid in East Hollywood klanten die door een deuropening liepen vol met beveiligingsalarmpanelen.

‘Welkom binnen,’ zei hij.

Veel van de gangpaden waren bekleed met antidiefstalmechanismen, waaronder rode magneten aan het uiteinde van metalen tanden met voorwerpen als wimperkrullers en een individuele plastic kooi rond een doos met luizenbehandeling ter waarde van $ 22. Sommige afdelingen, inclusief alle tandpasta en het grootste deel van het wasmiddel, waren achter lange, doorzichtige kooien opgesloten.

Een klant die zich met een wandelstok in evenwicht hield, gluurde door een kooi naar een fles Tide, haalde zijn schouders op en nam plaats op een klein bakje Persil, een van de weinige niet-gekooide wasmiddelen, voordat hij naar de kassa liep.

Bij een nabijgelegen Vons lagen de wenskaarten en snoepjes in de schappen, maar een assortiment schoolbenodigdheden, waaronder een liniaal voor $ 1,47, lag achter slot en grendel.

In het medicijnenpad zuchtte een vrouw met een volle kar toen ze besefte dat een van de laatste spullen die ze nodig had – een flesje Claritin, een allergiemedicijn – op slot zat. Ze drukte op de knop en een automatisch refrein dat tijdens drukke uren klinkt alsof de soundtrack van de winkel wordt afgespeeld: 'Bedankt, er komt binnenkort iemand bij je.'

Nog geen minuut later, toen een werker met een sleutelhanger de hoek omkwam, werden haar ogen groot van verbazing.

“Dat was snel!” zij zei tegen hem.

‘We proberen het,’ zei hij.

Related Posts

 • Business
 • May 28, 2024
 • 2 views
 • 4 minutes Read
Why I Love My CSA (It's More Than the Weekly Box of Fresh Produce)

If I hadn't joined a CSA, I might never have fallen in love with kohlrabi. Signing up for a community supported agriculture program means you get a box of produce…

 • Business
 • May 28, 2024
 • 2 views
 • 9 minutes Read
Best non-gamstop casinos in 2024

When it comes to online casinos, the bonuses usually range from €200 to €500. But Mr. Sloty Casino changed the game with a £2,000 welcome bonus up to 400%. They…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Missed

Gael Monfils interview: Roland Garros, showmanship, Svitolina and Skai

 • May 28, 2024
Gael Monfils interview: Roland Garros, showmanship, Svitolina and Skai

Why I Love My CSA (It's More Than the Weekly Box of Fresh Produce)

 • May 28, 2024
Why I Love My CSA (It's More Than the Weekly Box of Fresh Produce)

DNC will nominate Biden and Harris through virtual proceedings ahead of the convention

 • May 28, 2024
DNC will nominate Biden and Harris through virtual proceedings ahead of the convention

Feeding peanuts to young children may reduce allergy risk: study

 • May 28, 2024
Feeding peanuts to young children may reduce allergy risk: study

Robert De Niro criticizes Trump outside the criminal trial

 • May 28, 2024
Robert De Niro criticizes Trump outside the criminal trial

A newly authenticated Caravaggio painting goes on display in Spain: NPR

 • May 28, 2024
A newly authenticated Caravaggio painting goes on display in Spain: NPR

Best non-gamstop casinos in 2024

 • May 28, 2024
Best non-gamstop casinos in 2024

California Catholic High School Stops Student's MAGA-Style Patriotic Speech (Video) | The Gateway expert

 • May 28, 2024
California Catholic High School Stops Student's MAGA-Style Patriotic Speech (Video) | The Gateway expert

Air Force vets reveal how a top-secret base left them sick with tumors

 • May 28, 2024
Air Force vets reveal how a top-secret base left them sick with tumors

On other hockey worlds, European support for the Russian ban continues to hold

 • May 28, 2024
On other hockey worlds, European support for the Russian ban continues to hold

Aileen Cannon may be getting the boot after rejecting Trump gag order request

 • May 28, 2024
Aileen Cannon may be getting the boot after rejecting Trump gag order request