Hoe late tennisresultaten het welzijn van spelers en de ervaring van fans beïnvloeden

Volg vandaag live verslaggeving van dag negen op de French Open 2024

Ken je die avonden waarop je tegen jezelf zegt dat je verstandig moet zijn en niet te laat weg moet blijven, maar je weet diep van binnen wel dat dat zo is?

Dat is ongeveer hoe Grand Slams op tennisgebied gevoel over belachelijk late afwerkingen.

Na de finish van de Australian Open om 04.05 uur vorig jaar (en deze keer om 03.40 uur), en de US Open om 02.50 uur in september 2022, zei Roland Garros: 'Houd mijn biere vast' in de vroege uren van zondag terwijl de opname werd gemaakt het laatste einde ooit van een dagje spelen: 03.06 uur. De French Open, die tot 2021 niet eens een nachtsessie kende (en tot een jaar eerder geen schijnwerpers), verbrak zijn laatste finishrecord ooit met bijna twee uur toen Novak Djokovic Lorenzo Musetti versloeg met 7-5, 6- 7(6), 2-6, 6-3, 6-0, alsof het buitengesloten voelde van deze belachelijke club.

Wimbledon is met zijn avondklok van 23.00 uur de enige uitschieter onder de vier Grand Slams. Tennisofficials zeggen dat ze aan het leren zijn, dat ze zich ervan bewust zijn dat dit kluchtige eindtijden zijn. En toch gaan ze door.

Ondanks de dwaasheid van de situatie is het niet iets dat de French Open opzettelijk heeft bedacht. Deze finishes zijn een gevolg van het disfunctioneren in het tennis, maar niemand denkt dat dit een goed idee is, ook al lijken de Australian en US Opens lange tijd late finishes als een ereteken te beschouwen, in plaats van als een serieus risico voor de spelers. 'welzijn.

GA DIEPER

Hoe de strijd om de tenniskalender te verbeteren de ziel ervan dreigt te vernietigen


De gebeurtenissen van zaterdagavond en zondagochtend kwamen tot stand vanwege de regen die de eerste week op Roland Garros verwoestte. Grigor Dimitrov en Zizou Bergs hadden hun wedstrijd in de derde ronde al met een dag uitgesteld gezien en moesten die afmaken voordat de winnaar zondag weer zou spelen.

Terwijl de regen nog steeds viel, probeerden de planners de voorsprong op Djokovic-Musetti binnen te dringen. Dimitrov stond twee sets voor, maar Bergs stal de derde en die duurde langer dan gehoopt voordat Dimitrov zegevierde.

Djokovic en Musetti verschenen pas rond 22.30 uur in de rechtbank, aangezien ze om 20.15 uur gepland stonden. Er was geen zet mogelijk, omdat het de toeschouwers van de nachtelijke sessies zou hebben beroofd van de wedstrijd waarvoor ze waren gekomen en speciaal hadden betaald. Dus Djokovic en Musetti wachtten en wachtten, de wedstrijd toen die kwam was een epische wedstrijd, en daar zaten we allemaal om drie uur 's nachts en vroegen ons af hoe tennis zich in deze positie bevond, die zo schadelijk is voor spelers.

djokovic musetti late tennis scaled


De ongelooflijke wedstrijd van Musetti en Djokovic had een prijs. (Clive Brunskill/Getty Images)

Dat soort afwerking kan van alles betekenen, tot zeven uur 's ochtends naar bed gaan, zodra een speler zijn verplichtingen na de wedstrijd heeft vervuld.

En het waren niet alleen Djokovic en Musetti die zaterdag/zondag te laat klaar waren; Casper Ruud en Tomas Martin Etcheverry kwamen pas rond 01.00 uur van de baan, terwijl Taylor Fritz en Thanasi Kokkinakis ongeveer een uur eerder klaar waren.

Tot zo laat spelen heeft invloed op het circadiane ritme van spelers, en kan ervoor zorgen dat ze zich dagenlang gedesoriënteerd voelen. Er is een reden waarom slaapgebrek als een vorm van marteling wordt gebruikt. Gebrek aan slaap brengt het denkvermogen, het immuunsysteem, de aandachtsspanne en reactietijd in gevaar, die van vitaal belang zijn voor atleten.

Dr. Robby Sikka is de medisch directeur van de Professional Tennis Player Association (PTPA) – de organisatie die Djokovic in 2020 mede heeft opgericht om onder meer de arbeidsomstandigheden voor misschien wel de belangrijkste mensen in de sport aan te pakken – en is van mening dat spiermassa herstel is slechts een deel van het probleem.

“Er zullen ook neurologische gevolgen zijn. Neurologisch herstel duurt langer naarmate je een speler meer inzet, en nog een wedstrijd van vijf sets zou erg zwaar zijn”, aldus dr. Sikka.

Die verplichtingen na de wedstrijd die tot zonsopgang kunnen voortduren, brengen niet alleen mediaplichten met zich mee.

“Je verliest een hele nacht slaap en slapen is onderdeel van het herstel, een van de grootste onderdelen. Het eten, alles wat we doen, behandelingen, ijsbaden. Al dit spul, en je slaapt niet”, zei Karen Khachanov, nummer 18 van de huidige mannenwereld, na de finish van de Russische landgenoot Medvedev om 03.40 uur op de Australian Open in januari.

medvedev late tennis scaled


Emil Ruusuvori verlaat de rechtbank na zijn verlies tegen Medvedev op de Australian Open. (Anthony Wallace / AFP)

Medvedev had een reeks lange wedstrijden en late finishes in Melbourne voordat hij, misschien onvermijdelijk, zonder kracht kwam te zitten in de finale tegen Jannik Sinner vanuit twee sets.

ga dieper

GA DIEPER

De finish van Medvedev om 03.40 uur is het nieuwste absurde voorbeeld van waarom tennis moet veranderen


“Ik denk zeker dat het niet gezond is”, zei Coco Gauff, nummer 3 van de vrouwenwereld, zondag. “Het is misschien niet eerlijk voor degenen die te laat moeten spelen, want het verpest je schema. “Voor de gezondheid en veiligheid van de spelers zou het in het belang van de sport zijn om te proberen te voorkomen dat wedstrijden na een bepaalde tijd beginnen. Je hebt uiteraard geen controle over wanneer ze klaar zijn.”

De huidige Wimbledon-herenkampioen Carlos Alcaraz, die de winnaar was van de US Open-wedstrijd die twee jaar geleden net voor drie uur 's nachts eindigde, eveneens tegen Sinner, uitte ook zijn afkeer; vrouwenwereld nr. 9 Ons Jabeur noemde het “ongezond”.

Maar dit gaat over meer dan alleen de spelers. Er is een heel ecosysteem betrokken bij het organiseren van een tenniswedstrijd: de onbetaalde ballenkinderen, het beveiligingspersoneel, de scheidsrechters en talloze andere betrokken personeelsleden moeten allemaal ook zo laat blijven.

Net als de fans.

Iga Swiatek, nummer 1 van de vrouwenwereld, betuigde haar medeleven met iedereen die na een wedstrijd naar haar werk moet, en zei zakelijk dat de reden dat ze vraagt ​​om geen nachtwedstrijden te spelen, is: “Ik hou er gewoon van om normaal te slapen.”

Gauff night session scaled


Gauff speelt een griezelige nachtsessie in Parijs in 2020. (Martin Bureau / AFP via Getty Images)

Djokovic weigerde zijn mening over de situatie te geven, maar de 17-jarige Russische Mirra Andreeva was niet zo diplomatiek.

Haar wedstrijd in de tweede ronde tegen Victoria Azarenka begon donderdag rond 22.30 uur en eindigde pas vrijdag na 01.00 uur. “Het is zo deprimerend”, zei Andreeva, die op het kleine Court 12 speelde, voor nauwelijks fans. 'Niemand kijkt en het is koud. Je speelt, vecht, en er is niemand.”

Dr. Sikka benadrukte zijn overtuiging dat tennis niet alleen een uitschieter is, maar dat andere sporten ook uitschieters zijn, omdat zij dit soort situaties als belachelijk beschouwen. “We zien al twintig jaar een van de beste atleten herstellen (Djokovic), in welke sport dan ook, maar dat zou je Tom Brady (in het American football) of LeBron James (basketbal) nooit aandoen.”

De implicatie, en die is moeilijk te beargumenteren, is dat tennis hierdoor eerder als een nieuwigheidje dan als een serieuze sport aanvoelt.


De ATP en WTA erkennen de absurditeit van deze situaties en hebben stappen ondernomen om te proberen het evenwicht te herstellen.

Aan het begin van het jaar werd aangekondigd dat de wedstrijden niet later dan 23.00 uur zouden beginnen.

Die eerste hervorming kwam nadat Sinner zich in november moest terugtrekken uit de Paris Masters, nadat hij een wedstrijd had gewonnen die na middernacht begon en om bijna 3 uur 's nachts eindigde. In Acapulco, Mexico, twee jaar geleden versloeg Alexander Zverev de Amerikaan Jenson Brooksby om 04.55 uur – de laatste finish ooit van een professionele tenniswedstrijd.

Vrouwenwereld nummer 4 Elena Rybakina, die zaterdag onthulde dat ze de laatste tijd moeilijk in slaap kon komen, eindigde een wedstrijd op de Rogers Cup in augustus net voor 03.00 uur. Rybakina zei dat ze “vernietigd” was door de ervaring, en trok vanaf die finish een vrij rechte lijn naar een blessure die ze de week daarop in Cincinnati opliep, waarbij ze geblesseerd stopte na haar wedstrijd in de tweede ronde tegen de Italiaanse Jasmine Paolini, ondanks dat ze de eerste set had gewonnen.

Rybakina late tennis scaled


Rybakina diende tijdens die late wedstrijd tegen Daria Kastakina. (Minas Panagiotakis / Getty Images)

“Het was verschrikkelijk”, zei Rybakina kort daarna. “Het is niet gemakkelijk omdat ze (de blessures) niet eens door tennis komen. Het is heel moeilijk om te herstellen als je om vijf uur 's ochtends gaat slapen.'

Ook Rybakina riep de WTA aan: “Ik vind het een beetje onprofessioneel. Het leiderschap is voorlopig een beetje zwak. Maar hopelijk gaat er iets veranderen.”

De Grand Slams maken hun eigen regels, en ondanks pogingen tot hervormingen kende de Australian Open dit jaar dezelfde oude problemen. Tennis Australia hoopte dat een start van het toernooi op zondag de planningslast zou verlichten, en hoopte dat het terugbrengen van het aantal wedstrijden in de dagsessies van drie naar twee minder kans zou betekenen dat de avondwedstrijden laat beginnen.

Het werkte niet, omdat tenniswedstrijden zo lang zijn geworden dat dit soort schema's niet langer geschikt zijn voor het doel.

Onderzoek door De Atletiek Vorig jaar bleek dat de herenwedstrijden op Grand Slam-niveau in 24 jaar tijd met zo'n 25 procent zijn toegenomen. Op de US Open van 2022 was drie uur bijna de gemiddelde lengte van een wedstrijd, in plaats van de nieuwigheid die het vroeger was. In dat kader valt een wedstrijd van vier en een half uur, zoals die van zaterdag/zondag, ruimschoots binnen de normale grenzen.

Een wedstrijd van vergelijkbare duur, voor Djokovic's overwinning op Dino Prizmic in de eerste ronde op de Australian Open, betekende dat titelverdediger Aryna Sabalenka pas na 23.30 uur op het veld verscheen voor de eerste wedstrijd van haar titelverdediging – ruim voorbij de ATP. en WTA-afsluiting.

Een avondklok en een sluiting van de starttijd lijken de meest voor de hand liggende oplossingen. En als tennis daadwerkelijk de oorzaak van het probleem wil aanpakken, zou het serieus moeten overwegen om de eerste weken van Grand Slams best-of-three te maken in plaats van best-of-five sets voor herenwedstrijden.

Honkbal en cricket zijn het bewijs dat de sport kan evolueren en moderniseren, ook al kunnen de Slams altijd wijzen op de druk bezochte evenementen als bewijs dat er geen echte noodzaak voor hervormingen bestaat.


Tennisspelers weten dat ze het risico lopen om voor de gek te worden gehouden als ze over dit soort kwesties klagen. Maar ze zijn zich ook bewust van de risico’s voor henzelf en voor de sport als ze de situatie laten voortduren.

Tijdens een toespraak in augustus, zeven maanden na zijn aanvankelijke woede toen hij om vier uur 's ochtends moest tennissen tegen Thanasi Kokkinakis in Melbourne, zei Andy Murray: 'Als de spelers over dat soort dingen klagen, hoor je vaak:' Oh, houd je mond en ga door. ermee. Probeer maar eens van negen tot vijf in een magazijn te werken.'

Murray late tennis scaled


Murray op weg naar de finish na 4 uur 's ochtends. (William West / AFP)

“Ik snap het. Ik weet dat ik het geluk heb dat ik tennis speel. Het is gewoon… tennis is ook entertainment. Ik denk niet dat het de sport zoveel helpt als iedereen weggaat, omdat ze het openbaar vervoer naar huis moeten nemen en je een wedstrijd voor 10 procent van het publiek beëindigt. Je ziet het niet in andere sporten, dus het is duidelijk verkeerd.”

Op het gebied van voetbal waarschuwde de mondiale spelersvakbond FIFpro het mondiale bestuursorgaan van de sport, de FIFA, dat spelers “het heft in eigen hand zouden nemen” als er niets werd gedaan om hun groeiende werkdruk aan te pakken. Er werd zelfs gesuggereerd dat stakingsacties mogelijk zijn.

Maar voetbal, evenals andere sporten zoals honkbal, zijn hervormd. In de Engelse Premier League kunnen teams bijvoorbeeld niet langer op zaterdag om 12.30 uur spelen als ze op woensdagavond in continentaal Europa hebben gespeeld.

De door Djokovic geleide PTPA zal zich blijven inzetten voor de bestuursorganen van de sport, die bestaan ​​uit zeven verschillende organisaties die bevoegd zijn om hun eigen regels vast te stellen met weinig inbreng van actieve spelers.

De ochtend na de avond – en de ochtend – ervoor was de sfeer op Roland Garros op zondag somber.

Het spektakel van de wedstrijd was vervaagd, zowel in vermoeidheid als in een soort ongeloof dat dit nog mocht gebeuren.

In het koude daglicht leek het niet nodig dat een evenement dat over plezier en amusement zou gaan, zich zo gecompromitteerd zou voelen.

Nooit meer. Tot de volgende keer.

(Bovenste foto van Novak Djokovic: Emmanuel Dunand / AFP via Getty Images)

Related Posts

 • Sports
 • June 18, 2024
 • 2 views
 • 16 minutes Read
Remco Evenepoel: The Tour de France contender who might have played for Belgium at Euro 2024

Two storylines have been dominating Belgium’s back pages. First, the make-up of Domenico Tedesco’s team for these European Championships — and in particular, a problem position at left-back, where Rennes…

 • Sports
 • June 18, 2024
 • 4 views
 • 6 minutes Read
Kylian Mbappe broke his nose during France's 2024 Euro 2024 victory over Austria and may need surgery, reports say

Getty Images France captain Kylian Mbappe suffered a broken nose in his team's victory over Austria at the 2024 European Championship on Monday, which could hamper his ability to represent…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Missed

RBA decision, S&P record high

 • June 18, 2024
RBA decision, S&P record high

The blood test for Alzheimer's ensures faster diagnoses and high accuracy at Mayo Clinic

 • June 18, 2024
The blood test for Alzheimer's ensures faster diagnoses and high accuracy at Mayo Clinic

Apple embraces open-source AI with twenty Core ML models on the Hugging Face platform

 • June 18, 2024
Apple embraces open-source AI with twenty Core ML models on the Hugging Face platform

The European election results raise fears about the weakening of climate ambitions

 • June 18, 2024
The European election results raise fears about the weakening of climate ambitions

Kansas is suing Pfizer for 'misleading statements' about its COVID vaccine

 • June 18, 2024
Kansas is suing Pfizer for 'misleading statements' about its COVID vaccine

Remco Evenepoel: The Tour de France contender who might have played for Belgium at Euro 2024

 • June 18, 2024
Remco Evenepoel: The Tour de France contender who might have played for Belgium at Euro 2024

Juneteenth Hack brings together black artists with augmented reality technology

 • June 18, 2024
Juneteenth Hack brings together black artists with augmented reality technology

The 2024 Summer Olympics in Paris could break heat records. Does this put athletes at risk?

 • June 18, 2024
The 2024 Summer Olympics in Paris could break heat records. Does this put athletes at risk?

James Webb telescope helps improve technology

 • June 18, 2024
James Webb telescope helps improve technology

Kylian Mbappe broke his nose during France's 2024 Euro 2024 victory over Austria and may need surgery, reports say

 • June 18, 2024
Kylian Mbappe broke his nose during France's 2024 Euro 2024 victory over Austria and may need surgery, reports say

Approximately 100,000 pet insurance policies are being canceled nationwide

 • June 17, 2024
Approximately 100,000 pet insurance policies are being canceled nationwide