Steunt Hochul de herverkiezing van Adams? Ze wil het nog niet zeggen.

Met hulp van Shawn Ness

DRANKEN OP ONS — Kom het einde van de sessie vieren met POLITICO. We organiseren een happy hour op woensdag 29 mei in de Albany War Room Tavern. Sluit je aan bij andere New Yorkse insiders voor een drankje en hors d'oeuvres, ontmoet ons redactieteam en leer meer over onze berichtgeving over politiek, beleid en macht in Albany. U kunt hier reageren.

Nieuw uit New York

Gebeurt nu:

 • Gouverneur Kathy Hochul benadrukte herhaaldelijk hoe goed ze samenwerkt met burgemeester Eric Adams. Maar het is nog te vroeg om hem te steunen, zei ze.
 • Wetgevers dringen aan op een wetsvoorstel om meer New Yorkers aan te moedigen brandweerman te worden.
 • De gemeenteraad wil dat Adams de bezuinigingen op het voorschoolse programma ongedaan maakt.
 • Assemblylid Michael Benedetto krijgt hulp bij zijn herverkiezing.

EEN NIET-GOEDKEURING: Regering Kathy Hochul zal burgemeester Eric Adams niet als burgemeester steunen – althans nog niet.

“Ik doe nog geen steunbetuigingen voor de verkiezingen van november, behalve voor mijn president”, zei Hochul vandaag tegen verslaggevers, terwijl hij aandrong op meer beperkingen op de sociale media-feeds van kinderen.

Ze voegde eraan toe: ‘Lees er zoveel in als je wilt, maar ik doe geen steunbetuigingen voor verkiezingen die over anderhalf jaar plaatsvinden.’

De opmerkingen werden gemaakt toen er langzaam een ​​veld van Adams' belangrijkste uitdagers begon te ontstaan.

Staatssenator Zellnor Myrie lanceerde zijn campagne twee weken geleden in een video waarin hij opriep tot ‘serieus, gefocust leiderschap’. Dat maakte Scott Stringer in januari bekend, en er zullen zeker nog meer kandidaten naar boven komen – zoals mogelijk City Comptroller Brad Lander of zelfs Andrew Cuomo.

Een goedkeuring van de gouverneur voor burgemeester zou wees voor op schema. De burgemeester van New York, gefocust en gefocust, zonder afleiding, heeft zijn herverkiezingscampagne nog niet eens officieel gelanceerd, zelfs niet als een federale onderzoek blijft wervelen rond hem.

Maar laten we niet vergeten: Adams steunde Hochul pas twee weken voor de verkiezingen formeel in haar voorverkiezingen in 2022, zoals onze POLITICO-collega Jeff Coltin zei. wijst erop.

Op de vraag of ze Adams zou steunen, was Hochul vol lof over de burgemeester, met wie ze goed heeft samengewerkt bij het beëindigen van een reeks slechte relaties tussen voormalige burgemeesters en gouverneurs.

“We gaan alles beoordelen, maar ik zal je dit vertellen, en je kunt erin lezen wat je wilt – we zijn zeer sterke bondgenoten en werken samen. Ik zeg dat niet over iemand anders”, zei Hochul.

‘Heb je mij dit nu over iemand anders horen zeggen?’

Er kwam geen onmiddellijk commentaar van Myrie's kantoor. Stringer wilde geen commentaar geven.

Het feit dat de gouverneur de burgemeester niet steunt – maar toch krachtig prijst – komt op het moment dat de relatie tussen Hochul en Adams is blijven bloeien.

De twee zijn de laatste tijd steeds vaker naast elkaar verschenen voor een reeks openbare aankondigingen, waaronder een investering in de waterkant van Brooklyn, Sammy's Law om de snelheidslimieten in de stad te verlagen en het harde optreden tegen illegale cannabiswinkels. En Hochul presteerde voor de burgemeester op vrijwel elke maatregel in de staatsbegroting. —Jason Beeferman

Een tweeledige groep senatoren, van wie drie vrijwillige brandweerlieden, wil gratis onderwijs geven aan staatsscholen voor vrijwillige brandweerlieden, ambulancepersoneel en hulppolitieagenten.

GRATIS SCHOOL VOOR VRIJWILLIGERS BRANDBESTRIJDERS: Een tweeledige groep wetgevers wil gratis onderwijs gebruiken om meer mensen te stimuleren vrijwillige brandweerman te worden.

En veel van de wetgevers die daarvoor strijden, zijn zelf vrijwilligers.

“Ze zullen midden in de nacht hun bed verlaten en midden op de dag hun baan verlaten om eropuit te gaan om hun eigen leven te riskeren en er niets voor terug te zien”, zegt de Republikeinse senator Steven Rhoads van Long Island, een vrijwilliger. brandweerman, zei. “En dat maakt dit wetsvoorstel zo bijzonder.”

De rekening, Gesponsord door senator Jeremy Cooney, een democraat, zou vrijwillige brandweerlieden, ambulancedienstverleners en hulppolitieagenten een SUNY-, CUNY- of community college kunnen bezoeken zonder collegegeld te hoeven betalen.

De exacte kosten voor de staat zijn nog niet bekend, maar Rhoads merkte op dat de staat ‘geld aan veel ergere zaken uitgeeft’. – Shawn Ness

IDAS EN JIJ: De lokale industriële ontwikkelingsagentschappen van de staat hadden een recordaantal van 4.320 actieve projecten in uitvoering met een totale waarde van $ 132 miljard in 2022, volgens een nieuw rapport van controleur Tom DiNapoli.

Naar schatting zullen de projecten tijdens hun levensduur bijna 214.000 banen creëren, samen met 36.000 banen in de bouw, aldus het rapport.

“IDA’s zijn in het leven geroepen om de lokale economieën, bedrijven en arbeidsmarkten te helpen groeien”, zei DiNapoli in een verklaring. “De belastingvoordelen die zij bedrijven bieden, kunnen echter van invloed zijn op de lokale belastinginning, en New Yorkers moeten zich bewust zijn van het afwegen van de voordelen die deze projecten hun gemeenschappen opleveren tegen de kosten ervan.”

De gegevens in het rapport zijn afkomstig van de zelfrapportage van de agentschappen via het Public Authorities Reporting Information System.

De IDA's hebben dat wel gedaan al lang bekritiseerd voor hun vrijgevigheid jegens bedrijven via belastingvoordelen en andere prikkels, maar voorstanders zeggen dat de programma's nodig zijn om nieuwe bedrijven aan te trekken en te behouden. – Shawn Ness

ZORGEN VOOR ALCOHOL: Een tiental gepensioneerde wetshandhavers proberen een maatregel tegen te houden die de directe verzending van alcohol naar New York mogelijk zou maken.

In een brief aan de hoogste staatsleiders en Hochul betoogden ze dat het voorstel een opening zou creëren voor criminelen en het drinken door minderjarigen zou aanmoedigen. Soortgelijke argumenten zijn naar voren gebracht door wijn- en slijterijen, die zich zorgen maken over de impact van de maatregel als deze wordt goedgekeurd.

“Bij gebrek aan een doordachte en waakzame handhavingsstrategie met aanzienlijk uitgebreidere, specifieke middelen, zal de directe verzending van alcohol een meevaller creëren voor gewelddadige criminele netwerken die deze criminele toeleveringsketens in New York al exploiteren”, schreven ze in de brief.

Staatswetgevers wegen de verandering af zou directe verzendingen mogelijk maken van fabrikanten tot consumenten.

Voorstanders beweren dat het kleine bedrijven zou kunnen helpen die de afgelopen jaren zijn ontstaan, maar het financieel moeilijk hebben. Nick Reisman

Gemeenteraadsvoorzitter Adrienne Adams sluit zich aan bij kleuterouders en dringt er bij burgemeester Eric Adams op aan om de bezuinigingen op de stadsprogramma's ongedaan te maken.

VOORSCHOOL FINANCIERING STRIJD: Raadsvoorzitter Adrienne Adams oefent druk uit op Adams om de bezuinigingen op het populaire voorschoolse programma van de stad ongedaan te maken nu de laatste weken van de begrotingsonderhandelingen ingaan.

“De bezuinigingen van ruim 170 miljoen dollar op onderwijsprogramma's voor jonge kinderen zijn lijnrecht in tegenspraak met de inspanningen van de regering om een ​​zitplaats voor elk kind veilig te stellen”, zei de spreker vanochtend tijdens een persconferentie op het stadhuis samen met andere stadswetgevers, ouders en belangenbehartigers.

Dit komt omdat meer dan 2.000 gezinnen drieduizend zetels werden ontzegd – ongeveer 6 procent van de 43.000 aanvragers, vertelden functionarissen van het ministerie van Onderwijs vorige week aan de Raad. Een woordvoerder van het stadhuis schreef de afwijzingen toe om de DOE te begeleiden aan gezinnen die niet alle beschikbare zitplaatsen “volledig” hadden overgedragen.

Ambtenaren hebben geweigerd om opheldering te geven over het aantal zetels voor jonge kinderen dat het schoolsysteem dreigt te verliezen als gevolg van de bezuinigingen, die de politieke tegenstanders van Adams hebben aangegrepen om een ​​zaak op te bouwen tegen zijn herverkiezing volgend jaar.

De burgemeester beloofde alle gezinnen een zitplaats te geven. “Elk kind dat een stoel wil, krijgt een stoel”, vertelde Adams eerder deze week aan NY1. – Madina Touré

De Laborers' Union van de staat New York schenkt de herverkiezingscampagne van Assemblylid Michael Benedetto $75.000.

ARBEIDSUITGAVEN AAN BENEDETTO: De herverkiezingspoging van Assemblylid Michael Benedetto tegen een door de DSA gesteunde uitdager krijgt een impuls van $75.000 van de New York State Laborers' Union.

Als eerste in Playbook is het Build New York Fund, een onafhankelijk uitgavencomité gefinancierd door de vakbond, van plan om tot dat bedrag uit te geven aan een post- en digitale campagne ter ondersteuning van Benedetto in zijn East Bronx District.

“Benedetto heeft consequent blijk gegeven van een sterke betrokkenheid bij het pleiten voor arbeidsrechten, eerlijke lonen en veilige werkomstandigheden”, aldus het fonds in een niet-ondertekende verklaring. Het is de enige voorverkiezingen waaraan de super PAC verwacht geld uit te geven, maar die mogelijk betrokken raakt bij algemene verkiezingen.

Er komt vaak geld terecht bij de gevestigde exploitanten als ze worden uitgedaagd door Democratisch-Socialistische kandidaten, zoals in dit geval Jonathan Soto, een voormalig organisator van Alexandria Ocasio-Cortez en een ambtenaar in de regering van voormalig burgemeester Bill de Blasio.

Soto heeft Benedetto deze week overtroffen en zich gekwalificeerd voor openbare matchingfondsen, terwijl Benedetto dat niet deed. Twee jaar geleden stonden de twee echter tegenover elkaar en Benedetto won handig met 20 punten verschil. – Jeff Coltin

SCHOOLBEGROTINGSPAS: Dinsdag werd 97 procent van de schoolbegrotingen in New York goedgekeurd, en ook de door de vakbonden gesteunde schoolbestuurskandidaten deden het goed.

De New York State United Teachers Union zei dat 84 procent van de goedgekeurde kandidaten hun verkiezingen voor schoolbesturen heeft gewonnen.

“Opnieuw hebben kiezers laten zien dat ze weten dat sterke openbare scholen sterke gemeenschappen betekenen”, zei NYSUT-president Melinda Person in een verklaring. “Investeringen in onze schoolbegrotingen en toewijding in onze schoolbesturen zijn van cruciaal belang voor de toekomst van onze staat. De resultaten van dinsdag laten zien dat de kiezers het daarmee eens zijn.”

Negentien schooldistricten waren succesvol in het overschrijven het belastingplafond om de onroerendgoedbelasting te verhogen, waarvoor de goedkeuring van 60 procent van de kiezers bij de stembus nodig was. Tien begrotingen mislukten en twee waren nog in behandeling.

Districten waarvan de begrotingen niet zijn goedgekeurd, houden op 18 juni een tweede stemronde. – Shawn Ness

SUNY STAAT VAN DE UNIVERSITEIT: SUNY-kanselier John King vandaag hield zijn jaarlijkse toespraak over de staat van het 64-campussysteem en zijn visie daarop

Zijn boodschap werd goed ontvangen door het publiek in The Egg in Empire State Plaza. Pat Fahy, voorzitter van de Assembly Education, zei dat King de juiste boodschap overbracht voor de staat om de hulp aan SUNY en CUNY te blijven verhogen.

“We moeten investeren; we weten dat investeringen werken”, zei ze tegen POLITICO.

“Ik vind het geweldig dat de bondskanselier zich zo sterk op opwaartse mobiliteit concentreerde, maar opwaartse mobiliteit is er niet als we het niet betaalbaar maken.”

Hochul betrad het podium om haar begrotingsoverwinningen in het hoger onderwijs dit jaar te bespreken, waarbij ze vooral initiatieven aan de orde stelde zoals de uitbreiding van het Collegegeldhulpprogramma van de staat; het gratis aanvraagprogramma voor federale studentenhulp universeel maken voor middelbare scholieren; en haar kunstmatige intelligentie-initiatief dat zal worden geleid door SUNY.

In de menigte ontbrak Fred Kowal, voorzitter van United University Professions. Zijn afwezigheid was met opzet: een standpunt tegen het gebrek aan steun voor campussen waarvan de vakbond oordeelde dat ze financieel in de problemen zaten.

“Ik geloof dat zijn toespraak op cynische wijze de realiteit vermeed dat SUNY niet sterk is vanwege de beslissingen van voormalig gouverneur Andrew Cuomo en nu de beslissingen van bondskanselier John King”, zei Kowal tegen Playbook.

“Ik vrees dat de boodschap die hij al ruim een ​​jaar uitdraagt, is dat campussen met financiële problemen er alleen voor staan ​​en op de een of andere manier geacht worden hun eigen weg door deze tekorten te vinden.”

King prees op zijn beurt de groei van SUNY en nieuwe initiatieven om nieuwe studenten aan te trekken en het systeem te versterken.

“Vandaag is SUNY onderweg. Ons streven naar uitmuntendheid berust op vier pijlers: het succes van studenten; onderzoek en wetenschap; diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit; en economische ontwikkeling en opwaartse mobiliteit”, zei hij. – Katelyn Cordero

STADSBEVOLKING DALEN: Tachtig procent van de steden in New York is sinds 2020 gekrompen. volgens het Amerikaanse Census Bureau.

De snelst groeiende stad: Palm Tree in Orange County, dat samenvalt met Kiryas Joel, de orthodox-joodse enclave, het Empire Center, een fiscaal conservatieve denktank, vandaag gerapporteerd. De bevolking van de stad groeide met bijna 9.000 inwoners, een stijging van 27 procent. – Shawn Ness

New York City begon migranten uit te zetten uit zijn schuilplaatsen als onderdeel van de nieuwe regels voor de tijdslimiet voor onderdak. (De New York Times)

– New Yorkers zijn voorstander van een staakt-het-vuren in Gaza en vreedzame pro-Palestijnse protesten, maar steun ook de politie bij het opbreken van protesten die te ver gaan, zo bleek uit een opiniepeiling van het Siena College. (Nieuwsdag)

— Het New Yorkse ministerie van Milieubehoud heeft een ozonwaarschuwing op grondniveau afgegeven voor de lagere Hudson Valley. (Tijden Unie)

Related Posts

The White House is praising Biden's new immigration policy toward undocumented spouses of U.S. citizens

The White House is praising Biden’s new immigration policy toward undocumented spouses of U.S. citizens, With less than five months to go the general electionsPresident Biden announced sweeping federal action…

Texas doctor charged with obtaining confidential patient information about transgender care

A Texas doctor who calls himself a whistleblower on transgender care for minors is accused of illegally obtaining private information about patients at the nation's largest children's hospital who were…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Missed

See photos of stars at the mega wedding for the son of Asia's richest man in Mumbai, India

 • July 12, 2024
See photos of stars at the mega wedding for the son of Asia's richest man in Mumbai, India

Wells Fargo shares drop 7% despite higher quarterly profit

 • July 12, 2024
Wells Fargo shares drop 7% despite higher quarterly profit

Greek restaurant in man's backyard honors deceased immigrant father: It's 'for him'

 • July 12, 2024
Greek restaurant in man's backyard honors deceased immigrant father: It's 'for him'

More than 2,000 patients in Oregon may have been exposed to HIV and hepatitis

 • July 12, 2024
More than 2,000 patients in Oregon may have been exposed to HIV and hepatitis

Is there a bird flu test available for humans in the event of an outbreak?

 • July 12, 2024
Is there a bird flu test available for humans in the event of an outbreak?

How America's Allies Are Trying to 'Trump-Proof' NATO's Future

 • July 12, 2024
How America's Allies Are Trying to 'Trump-Proof' NATO's Future

SpaceX Falcon 9 rocket grounded after rare in-flight failure

 • July 12, 2024
SpaceX Falcon 9 rocket grounded after rare in-flight failure

Watch: Satellite video follows Beryl's path through the Atlantic, Caribbean and US

 • July 12, 2024
Watch: Satellite video follows Beryl's path through the Atlantic, Caribbean and US

Here's the deflation breakdown for June 2024 – in one chart

 • July 12, 2024
Here's the deflation breakdown for June 2024 – in one chart

Why NFL players trust a football outsider to navigate 18-game-season negotiations and more

 • July 12, 2024
Why NFL players trust a football outsider to navigate 18-game-season negotiations and more

AT&T Mobile Customers' Call and Text Data Breached: NPR

 • July 12, 2024
AT&T Mobile Customers' Call and Text Data Breached: NPR