Sommige moeders microdoseren paddo's en prijzen de voordelen aan, maar er zijn ook risico's, zeggen artsen

Word lid van Fox News voor toegang tot deze content

Bovendien krijgt u met uw account speciale toegang tot geselecteerde artikelen en andere premium content, helemaal gratis.

Door uw e-mailadres in te voeren en op Doorgaan te klikken, gaat u akkoord met de Gebruiksvoorwaarden en het Privacybeleid van Fox News, waarin ook onze Kennisgeving van financiële prikkels is opgenomen.

Gelieve een geldig e-mailadres in te geven.

Moederschap is een zware taak, en nu krijgen sommige moeders hulp uit onverwachte hoek.

Duizenden moeders nemen microdoses van psychedelische of “magische” paddenstoelen — officieel psilocybine genoemd — om stress en angst te verlichten, volgens sommige rapporten.

Op het Instagram-account 'Moms On Mushrooms', dat meer dan 30.000 volgers heeft, beweren gebruikers dat paddenstoelen hun geestelijke gezondheid verbeteren.

'MICRODOSERING'-CHOCOLADEREPEN MET PADDESTOELEN STUREN MENSEN NAAR HET ZIEKENHUIS, WAARUIT ONDERZOEK ONTSTAAT: FDA

Anderen maken zich echter zorgen over de mogelijke gezondheidsrisico's en juridische kwesties die verband houden met deze psychedelische stoffen.

Lees verder voor beide kanten van de kwestie, inclusief de waarschuwing van een arts.

Potentiële voordelen

Peggy Van de Plassche, een voormalig zakelijk en financieel directeur uit Canada, zegde haar baan op om zich te richten op de psychedelische industrie.

Peggy Van de Plassche (links), een voormalig zakelijk en financieel directeur uit Canada, zegde haar baan op om zich te richten op de psychedelische industrie. (Peggy Van de Plassche / iStock)

Van De Plassche is moeder en oprichter van The Microdose Diet, een holistisch programma dat alternatieve geneeswijzen zoals psilocybine gebruikt om 'de hersenen opnieuw te programmeren, het lichaam te kalmeren, emoties onder controle te krijgen en energie te verhogen om meer succes te behalen'.

Ze noemt microdosering de nieuwe 'biohack' voor moeders om met stress en angsten rondom ouderschap, ouder worden en werk om te gaan.

“Microdosering kan moeders helpen kalmte en helderheid in het ouderschaphun emotionele veerkracht verbeteren en zelfs helpen bij het omgaan met postnatale depressie”, aldus Van de Plassche in een verklaring aan Fox News Digital.

PSYCHEDELISCHE RETREAT MELDT 183% STIJGING IN BOEKINGEN, TERWIJL GEZONDHEIDSDESKUNDIGEN DE 'NADELEN' VAN ONGEREGULERD GEBRUIK AANHAALDEN

Er zijn drie mogelijke voordelen van microdosering van paddenstoelen, volgens Van de Plassche, die ook de auteur is van het boek “MORE! The Microdose Diet – The 90-Day Plan for More Success, Passion, and Happiness.”

1. Verbeterd emotioneel en mentaal welzijn

Volgens Van de Plassche melden veel vrouwen aanzienlijke verbeteringen in hun emotionele en mentale gezondheid wanneer ze beginnen met microdoseringen van psychedelica.

“Deze kleine, sub-hallucinogene doses kunnen de stemming stabiliseren en de emotionele responsiviteit verbeteren”, vertelde ze via e-mail aan Fox News Digital.

Een verkoper verkoopt psilocybine-paddestoelen in zakken

Volgens sommige rapporten nemen duizenden moeders microdoses psychedelische of “magische” paddenstoelen — officieel psilocybine genoemd — om hun stress en angst te verlichten. (AP Photo/Richard Vogel, Archief)

“Onderzoek en anekdotisch bewijs suggereren dat microdosering kan helpen om symptomen van depressieangst en PTSS, die vrouwen onevenredig vaak treffen.”

Volgens Van de Plassche kunnen deze stoffen in theorie de emoties van vrouwen in evenwicht brengen en dagelijkse uitdagingen beter beheersbaar maken.

Eén voorstander noemt microdosering de nieuwe 'biohack' voor moeders om met stress en angst om te gaan.

Vorig jaar plaatste een moeder op Reddit een bericht over haar positieve ervaring met microdosering.

“Geen overdrijving, microdosering heeft mijn leven gered. Ik had vreselijke reacties op alles wat gewoonlijk werd voorgeschreven PTSS behandelen, en als laatste redmiddel begon ik met microdoseren,” schreef ze.

“Er was geen high of buzz, ik wilde gewoon geen zelfmoord meer plegen,” schreef de persoon. “Het is twee jaar geleden en mijn kinderen hebben een volledig functionerende moeder en mijn wereld heeft kleur.”

2. Verhoogde creativiteit en probleemoplossend vermogen

“Vrouwen in creatieve vakgebieden, maar ook in meer traditionele sectoren, merken dat microdosering hun probleemoplossend vermogen en creatieve denkvermogen verbetert”, aldus Van de Plassche.

“Het gaat hier niet om het opwekken van een 'high', maar om het teweegbrengen van een lichte verbetering van de cognitieve flexibiliteit.”

Moeder depressief

“Microdosering kan moeders helpen om kalmte en helderheid te vinden in het ouderschap, hun emotionele veerkracht te verbeteren en zelfs postnatale depressie onder controle te houden”, beweerde een voorstander van paddenstoelen. (iStock)

Volgens haar helpt microdosering vrouwen om 'out of the box' te denken, nieuwe verbindingen te leggen en tot betere oplossingen te komen.

“Zowel op het werk als thuis kunnen vrouwen profiteren van meer creativiteit met behulp van microdosering”, aldus zij.

3. Verlichting van de menopauze en hormonale balans

Van de Plassche zei dat ze gelooft dat microdosering vrouwen kan helpen om door de psychologische en fysiologische problemen heen te komen. symptomen van de menopauzezoals stemmingswisselingen, slapeloosheid en vermoeidheid.

“Door het serotoninesysteem in de hersenen te moduleren, kunnen microdoses psychedelica een nieuw soort evenwicht bieden zonder de bijwerkingen die gepaard gaan met traditionele hormoonvervangingstherapieën”, vertelde ze aan Fox News Digital.

FDA-PANEL VERWERPT MDMA-ONDERSTEUNDE THERAPIEËN VOOR PTSS ONDANKS HOGE HOOP VAN VETERANEN

“Microdosering is vooral aantrekkelijk voor vrouwen die op zoek zijn naar milde maar effectieve transformaties”, zei ze ook.

Naast het helpen beheren symptomen van verouderingVolgens Van de Plassche kan microdosering vrouwen helpen om “het gevoel van controle over hun geest en ziel terug te krijgen”.

Wat is een microdosis?

Volgens Van de Plassche houdt microdosering van psilocybine in dat je “regelmatig zeer kleine, sub-perceptuele doses LSD of psilocybine neemt”. Dit is de psychoactieve verbinding die in bepaalde paddenstoelen voorkomt.

De ideale dosis, frequentie en het type paddenstoel kunnen per persoon verschillen, zei ze.

Duizelige vrouw

Hoewel sommige moeders er tegenwoordig bij zweren, kan microdosering van psychedelica een psychotische of manische episode veroorzaken, vooral bij mensen met een persoonlijke of familiegeschiedenis van schizofrenie of bipolaire stoornis, waarschuwde een deskundige. (iStock)

“Ik heb ontdekt dat 100 milligram psilocybine eens in de drie dagen 's ochtends op een lege maag voor de meeste mensen een goede vuistregel is”, aldus Van de Plassche.

Mogelijke risico's van microdosering van paddo's

Sommige medische professionals waarschuwen voor een gebrek aan onderzoek en bezorgdheid over de veiligheid geassocieerd met paddestoelen.

“Er is niet veel door vakgenoten beoordeeld onderzoek of veiligheidsgegevens beschikbaar over microdosering van psychedelica, omdat deze stoffen niet zo goed onderzocht zijn als meer traditionele interventies”, vertelde Dr. Adam D. Scioli, medisch hoofd van Caron Treatment Centers in Pennsylvania, aan Fox News Digital.

“Maar een deel van wat we wel weten, is wel zorgwekkend.”

“Er is niet veel door vakgenoten beoordeeld onderzoek of veiligheidsgegevens beschikbaar over het microdoseren van psychedelica.”

Microdosering van psychedelica kan een psychotische of manische episode veroorzaken, vooral bij mensen met een persoonlijke of familiegeschiedenis van schizofrenie of bipolaire stoornis, waarschuwde Scioli.

Andere mogelijke risico's zijn paranoia, verergering van depressie of angst en versterking van emoties zoals bezorgdheid, angst en schuldgevoel.

“Mensen nemen microdoses om hun emoties te beheersen of zich beter te voelen, maar ze moeten zich ervan bewust zijn dat ze geen controle hebben over de emoties die ze ervaren”, voegt Scioli toe.

Vrouw neemt pil

Een deskundige waarschuwde dat er een risico bestaat dat paddenstoelen een wisselwerking aangaan met andere medicijnen tegen depressie. Dat kan gevaarlijk en zelfs levensbedreigend zijn. (iStock)

Er bestaat ook het risico dat paddenstoelen interacteren met andere depressie medicijnenwat gevaarlijk of zelfs levensbedreigend kan zijn, waarschuwde de deskundige.

Bij sommigen kan de stof leiden tot een verhoogde bloeddruk of hartslag, of tot een verhoogd risico op een beroerte of een hartstilstand.

“Mensen kunnen ook last krijgen van migraine, overgeven, misselijkheid, bewusteloosheid, een verstoorde lichaamstemperatuur (te warm of te koud), concentratieverlies en/of hersenmist”, aldus Scioli.

KETAMINE-INJECTIES DIE U PER POST KUNT VERKRIJGEN, KUNNEN 'EXTREEM GEVAARLIJK' ZIJN, WAARSCHUWT DR. MARC SIEGEL

Totdat er meer definitief onderzoek is gedaan, is Scioli van mening dat volwassenen microdosering met geestverruimende middelen moeten vermijden buiten een klinische setting en onder toezicht van een gecertificeerd arts.

Sommigen waarschuwen ook voor de psychologische impact die deze praktijk op kinderen kan hebben.

Een Reddit-gebruiker schreef: “Ik denk dat ouders geen drugs (alcohol, vapes, wiet, paddo's, tabak, harddrugs…) zouden moeten gebruiken als ze voor een kind zorgen, omdat het de gezondheid van het kind schaadt. Kinderen merken het ook als volwassenen niet nuchter zijn. Het zorgt ervoor dat kinderen zich onveilig voelen.”

magische paddenstoelen

Totdat er meer sluitend onderzoek is gedaan, is een verslavingsdeskundige van mening dat volwassenen microdoseringen met geestverruimende middelen moeten vermijden buiten een klinische setting en onder toezicht van een gediplomeerd arts. (iStock)

Van de Plassche erkende dat het te vaak of in te grote hoeveelheden eten van paddenstoelen riskant kan zijn, net als het eten van 'soorten van lage kwaliteit'.

Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, mogen geen microdoses gebruiken, adviseerde ze ook.

“Mannen en vrouwen met dissociatieve geestelijke gezondheidsproblemenzoals schizofrenie, zouden ook geen psychedelica moeten gebruiken”, aldus Van de Plassche.

Zijn paddenstoelen legaal?

Volgens de Drug Enforcement Agency (DEA) is psilocybine geclassificeerd als een stof van Lijst I onder de Controlled Substances Act.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

Die classificatie betekent dat de stof “een hoog potentieel voor misbruik heeft, momenteel geen geaccepteerd medisch gebruik bij behandelingen in de Verenigde Staten en een gebrek aan geaccepteerde veiligheid voor gebruik onder medisch toezicht”, zoals vermeld op de website van de DEA.

“De meeste microdoseerders moeten kiezen voor 'burgerlijke ongehoorzaamheid' om van de praktijk te profiteren.”

“Sommige staten bieden psychedelische therapie aan, waarbij grote doses psychedelica worden toegediend in een medische omgeving en gecombineerd met therapie”, aldus Van de Plassche.

“Patiënten moeten vaak door allerlei hindernissen heen om er toegang toe te krijgen, en het is erg duur – en wordt meestal niet gedekt door de ziektekostenverzekering”, voegde ze toe.

KLIK HIER OM U AAN TE MELDEN VOOR ONZE GEZONDHEIDSNIEUWSBRIEF

De beschikbaarheid van de stof verschilt per staat, stad en provincie.

Van de Plassche zei dat, afgezien van een paar 'open-minded' artsen, de meeste zorgverleners patiënten zullen doorverwijzen naar meer traditionele therapieën.

Psilocybine paddenstoelen capsule

Volgens de Drug Enforcement Agency (DEA) is psilocybine geclassificeerd als een stof van Lijst I onder de Controlled Substances Act. (iStock)

“Microdosering is geen praktijk die door iedereen wordt omarmd Gezondheidsprofessionals — nog niet,” zei ze.

“De meeste microdoseerders moeten kiezen voor 'burgerlijke ongehoorzaamheid' om van de praktijk te profiteren.”

In de meeste gevallen zijn de stoffen die mensen gebruiken niet gestandaardiseerd of gereguleerd, benadrukte Scioli.

“Dat betekent dat je eigenlijk niet weet wat je neemt. Bovendien kan wat je neemt besmet zijn met andere stoffen die extreem gevaarlijk kunnen zijn”, zei hij.

Voor meer gezondheidsartikelen, bezoek www.foxnews/gezondheid

“Er is ook geen manier om te weten of je te veel van een stof neemt. Wat voor de een weinig tot geen effect heeft, kan voor de ander extreem schadelijk zijn.”

Fox News Digital heeft contact opgenomen met de DEA en om aanvullend commentaar gevraagd.

Related Posts

 • Health
 • July 19, 2024
 • 3 views
 • 5 minutes Read
DOJ says largest housing provider for migrant children involved in widespread sexual abuse

Employees of a Texas nonprofit that provides housing for unaccompanied migrant children repeatedly exposed the minors in their care to sexual abuse and harassment, the Department of Justice (DOJ) alleged…

 • Health
 • July 19, 2024
 • 3 views
 • 2 minutes Read
White House rewards law enforcement in fight against illegal drug trafficking

The White House Office for National Drug Control Policy (ONDCP) on Friday presented an award to law enforcement officials and agencies for their work in stemming the flow of illegal…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Missed

As the Paris Games approach, Jackie Joyner-Kersee and others cheer on the women's sports event

 • July 20, 2024
As the Paris Games approach, Jackie Joyner-Kersee and others cheer on the women's sports event

Cash Yields 5% and Many Americans Are Still Missing Out

 • July 20, 2024
Cash Yields 5% and Many Americans Are Still Missing Out

History of US Soccer at the Olympics: USWNT Success Defines Them, USMNT Returns After 16 Years

 • July 19, 2024
History of US Soccer at the Olympics: USWNT Success Defines Them, USMNT Returns After 16 Years

Chinese make their own cooking oil after scandal raises concerns

 • July 19, 2024
Chinese make their own cooking oil after scandal raises concerns

Connecting an antenna to a TV: watch movies, series and sports for free

 • July 19, 2024
Connecting an antenna to a TV: watch movies, series and sports for free

A Guide to Your Weekend Viewing and Reading Pleasure: NPR

 • July 19, 2024
A Guide to Your Weekend Viewing and Reading Pleasure: NPR

What You Need to Know About Airline Refunds and Delays

 • July 19, 2024
What You Need to Know About Airline Refunds and Delays

NFL kickoff rules for 2024 could create excitement…and chaos: 'It's going to be a show'

 • July 19, 2024
NFL kickoff rules for 2024 could create excitement…and chaos: 'It's going to be a show'

European markets: open to closed

 • July 19, 2024
European markets: open to closed

Investors are betting on the 'Trump trade'. Here's what it means.

 • July 19, 2024
Investors are betting on the 'Trump trade'. Here's what it means.

Scientists find new target for RSV drug

 • July 19, 2024
Scientists find new target for RSV drug