Parker beschuldigd van het duwen van een advocaat bij Capitol

Met hulp van Shawn Ness

Nieuw uit New York

Gebeurt nu:

 • Michael Carey, een pleitbezorger voor gehandicapte patiënten en regelmatig aanwezig in het Capitool, zei dat hij onder druk werd gezet door senator Kevin Parker.
 • Labour-voorzitters van de staatswetgevende macht willen meer doen om werknemers in de detailhandel te beschermen.
 • De pogingen om migranten naar vijf provincies te verplaatsen verlopen traag.
 • Er was vandaag een nieuwe afstudeerklas van de Staatspolitie.

CAPITOL-GEVECHT: Volgens Carey en twee andere personen die getuige waren van de woordenwisseling zou senator Kevin Parker Michael Carey, voorvechter van de rechten van gehandicapten, vóór de start van de bijeenkomst van de Senaatscommissie voor Energie vandaag hebben geduwd.

Carey, van wie bekend is dat hij luidruchtig is tegenover wetgevers, deelde met POLITICO een kopie van een politierapport dat hij had ingediend: die hier te lezen is.

Daarin beweert Carey dat de wetgever hem in het gezicht kreeg en schreeuwde: 'Het kan me niet schelen', voordat hij hem twee keer de handen oplegde en hem voor een kamer vol mensen duwde, volgens het rapport en een daaropvolgend interview.

Terwijl het incident zich afspeelde, kan er geschreeuwd worden gehoord op de opname van de verkiezingscommissie die naast de deur plaatsvindt, op de eerste verdieping van het Capitool.

Parker reageerde niet op meerdere verzoeken om commentaar van Playbook.

Hij is bekend om zijn explosieve uitbarstingen en fysieke ruzies, waaronder het naar verluidt duwen van een wetgevend staflid, het breken van de camera van een New York Post-fotograaf en het uitschelden van andere wetgevers. Carey zei dat hij zich totaal niet bewust was van die geschiedenis, waaronder de veroordeling voor een misdrijf vanwege de woordenwisseling met de Post-fotograaf.

“Dit zijn meerdere situaties”, zei Carey. 'Hij is een gevaar voor andere mensen. Hij was een gevaar voor mij.”

De gehandicaptenadvocaat zei dat het incident minuten vóór de commissievergadering begon, toen hij Parker vroeg om cosponsor te zijn 911 burgerrechtenwetdie hij tot wet probeert te maken ter nagedachtenis aan zijn zoon die in 2007 in een groepshuis stierf.

Toen Parker, voorzitter van de energiecommissie, zei dat hij de zaak onderzocht, zei Carey dat hij Parker vertelde dat de kwestie analoog was aan de strijd van Martin Luther King Jr. tegen discriminatie en dat hij Parker herinnerde aan de dood van zijn zoon. Parker riep toen “Het kan me niet schelen” toen Carey zijn overleden zoon ter sprake bracht en een paar centimeter van Carey's gezicht verwijderde voordat hij hem een ​​duw gaf, aldus Carey.

Getuigen, die anonimiteit kregen om een ​​gevoelige kwestie te bespreken, zeiden dat Carey tijdens het incident ook tegen Parker schreeuwde.

Carey zei toen dat hij de bijeenkomst had verlaten en verzocht een officier van de staatspolitie ter plaatse te komen. Hij vroeg de officier om Parker te informeren dat als hij zijn excuses aan Carey zou aanbieden, hij geen aanklacht zou indienen. Parker verontschuldigde zich niet en beriep zich in plaats daarvan op zijn recht op een advocaat, zei Carey.

“Ik was nogal geschokt, hij verontschuldigde zich niet”, zei hij.

Staatssenator Mario R. Mattera, een Republikein uit Long Island die als hooggeplaatst lid van de Energiecommissie fungeert, zei ook dat hij getuige was van de woordenwisseling, maar weigerde in detail te treden.

“Er waren spanningen, ja, er waren spanningen, en het was in veel opzichten ongelukkig, maar dat is iets waar senator Parker en die heer doorheen moeten, en hopelijk kunnen ze dat ook”, zei Mattera.

Hij zei ook dat het ongepast was als Carey de kwestie van het wetsvoorstel ter sprake zou brengen tijdens de commissievergadering in plaats van te proberen met Parker in zijn kantoor te praten.

Carey zei dat hij een straatverbod tegen de senator wil.

“Ik begrijp dat als mensen niet omgaan met woedeproblemen, ze andere mensen pijn zullen doen”, zei Carey. —Jason Beeferman

De arbeidsvoorzitters van de staatswetgever zeiden dat gouverneur Kathy Hochul meer moet doen om winkeldiefstal aan te pakken.

RETAILCRIMINALITEIT IS NIET VOORBIJ: Regering Kathy Hochul deed er alles aan om een ​​begrotingsovereenkomst te sluiten inclusief het afbreken over winkeldiefstal, maar de vakbondsvoorzitters van de wetgevende macht zeiden dat de deelstaatregering verder moet gaan om werknemers te beschermen.

“Er zijn een aantal dingen in de begroting gedaan met betrekking tot werknemers in de detailhandel die bestraffend waren en die allemaal te maken hadden met wetshandhaving”, zei Harry Bronson, een democraat uit Rochester. “We hebben meer nodig dan dat.”

De begroting heeft de aanvallen op winkelpersoneel opgewaardeerd van een misdrijf tot een misdrijf. Het creëerde ook speciale teams voor winkeldiefstal voor staats- en lokale wetshandhaving en voegde $ 5 miljoen aan belastingvoordelen toe voor winkelbeveiligingscamera's en andere antidiefstalkosten.

Maar voorstanders van de arbeidsmarkt zeggen dat er meer proactieve, in plaats van ‘bestraffende’ maatregelen nodig zijn om werknemers in de detailhandel te beschermen.

Ze dringen aan op de Wet op de veiligheid van werknemers in de detailhandelgesponsord door Bronson en senator Jessica Ramos, zou detailhandelaren in de staat verplichten werknemers te trainen in de-escalatie- en geweldpreventietactieken.

De twee wetgevers kwamen deze week ook bijeen voor drie andere arbeidswetten: letsels van magazijnmedewerkers verminderen; naar normen stellen voor extreme temperaturen terwijl hij werkte in de landbouw, de bouw en andere industrieën en een derde tot toezicht houden op nagelsalonpersoneel rechten.

“We moeten een heel belangrijke beslissing nemen over de vraag of we de weegschaal naar de arbeiders gaan laten kantelen, of dat we blijven toestaan ​​dat de schaal naar de bazen wordt gekanteld”, zei Ramos dinsdag tijdens een bijeenkomst in het Capitol. “En daar zeg ik nee tegen. Ik zeg ‘ja’ tegen de bescherming van de arbeiders.”

De Retail Council van de staat New York werkt aan het bestrijden van de Retail Worker Safety Act van Ramos en Bronson.

“De kostbare mandaten die in het wetsvoorstel worden voorgesteld – inclusief zware vereisten voor het bijhouden van gegevens, paniekknoppen en extra bewakers – zullen weinig of niets doen tegen recidivisten die winkels binnenkomen met de bedoeling zich bezig te houden met illegale activiteiten zoals winkeldiefstal en mishandeling,” Melissa O 'Connor, de voorzitter van de groep, schreef in een memorandum van oppositie.

Justin Henry, een woordvoerder van Hochul, gaf geen commentaar op de rekeningen van de arbeidsstoelen, maar wees in plaats daarvan op de opmerkingen van Hochul over de winkeldiefstal eerder deze maand:

“Niemand wil dat de winkels in zijn buurt dichtgetimmerd worden, omdat ondernemers simpelweg zeggen: 'Ik kan dit niet meer.' Het werkt gewoon niet. Het is het niet waard'', zei Hochul tijdens een bijeenkomst winkeldiefstal na de begroting persconferentie. “Dat bedreigt de vitaliteit van deze gemeenschappen, die ik door niets zal laten beschermen.” —Jason Beeferman

Het programma dat is ontworpen om migrantengezinnen buiten New York City te verhuizen, heeft slechts 283 gezinnen naar vijf provincies in de staat verplaatst.

MIGRANTVERHUIZING: Nadat de staat afgelopen augustus een programma lanceerde om migrantengezinnen die naar New York City verhuisden naar de hoger gelegen regio's te verhuizen, heeft de staat slechts 283 gezinnen herplaatst, volgens het Office of Temporary and Disability Assistance, dat het programma beheert. Lees hier het volledige verhaal.

Slechts vijf provincies hebben gezinnen ontvangen: Albany, Erie, Monroe, Westchester en Suffolk; die allemaal een ondergemiddelde leegstand hebben. Bijna 1.000 gezinnen zijn op een wachtlijst geplaatst of kwamen niet in aanmerking nadat ze naar het programma waren verwezen.

“We zijn zo goed als maximaal. We zijn maximaal benut. Ik heb slechts 320.000 inwoners in deze provincie, en we hebben al een huisvestingscrisis”, zegt Dan McCoy, directeur van Albany County. “We hebben problemen om mensen onderdak te bieden.”

En plannen om verhuurders bonussen en prikkels te bieden om aan het programma deel te nemen, zijn niet erg succesvol geweest. Ondanks deze ellende zet de staat zich nog steeds in voor de herplaatsing van gezinnen.

“OTDA zet zich in voor het helpen van migrantenfamilies die ervoor kiezen te verhuizen via het Migrant Relocation Assistance Program”, aldus het agentschap in een verklaring. – Shawn Ness

De nieuwe lichting van 228 staatstroepen is afgestudeerd aan de politieacademie.

GRAD SZN: Het staatspolitiekorps bestaat nu uit 4.977 agenten nadat Hochul 228 nieuwe soldaten feliciteerde nadat ze vandaag waren afgestudeerd aan de academie.

“De afgestudeerden van vandaag hebben zich toegewijd aan een leven van publieke dienstverlening en verbinden zich ertoe alle New Yorkers te dienen en te beschermen”, zei Hochul in een verklaring.

Er werden ook drie verschillende prijzen uitgereikt aan een select aantal afgestudeerden. Nicholas Krafft ontving de Academic Performance Award; Matthew Grant ontving de Firearms Proficiency Award; en Dominick Battaglia ontving de Investigator Joseph T. Aversa Physical Fitness Award.

“De ceremonie van vandaag is een van onze mooiste tradities en introduceert een nieuwe generatie hoogopgeleide mannen en vrouwen bij de New York State Police. Deze nieuwe Troopers zullen de New Yorkers met eer, integriteit en moed dienen, en ik verwelkom ze in onze gelederen”, zei hoofdinspecteur van de staatspolitie, Steven James, in een verklaring. – Shawn Ness

POLL-WAARNEMER PUSH: Voorstanders roepen wetgevers op om een ​​wetsvoorstel aan te nemen om onpartijdige groepen te laten certificeren om op de verkiezingsdag neutrale waarnemers naar stembureaus te sturen.

“In deze sterk gepolariseerde context helpt het hebben van neutrale ogen op de grond om te kunnen verifiëren wat er feitelijk gebeurt in onze stembureaus, die 99 procent van de tijd georganiseerd zijn en precies zoals we dat willen, om de transparantie te vergroten en de verkiezingen te verbeteren. het vertrouwen van het publiek in verkiezingen”, aldus Susan Lerner, directeur van Common Cause New York.

Ze merkte op dat onder de huidige wetgeving de enige mensen die als waarnemer kunnen worden gecertificeerd, worden gekozen door kandidaten en partijen.

“Dit lijkt een vrij eenvoudige en op gezond verstand gebaseerde oplossing voor een probleem dat zich af en toe voordoet, waarbij een kiezer om welke reden dan ook ten onrechte wordt afgewezen”, zegt senator James Skoufis, die sponsor is van de rekening met Assemblylid Amy Paulin. – Bill Mahoney

MIGRANTENCRISIS: Assemblylid Ed Ra en andere wetgevers in de GOP-minderheidsconferentie roepen op tot een wetgevende hoorzitting met functionarissen en organisaties uit New York City die onder contract staan ​​om migrantengerelateerde diensten te verlenen.

De Dat meldt Times Union maandag over aanhoudende zorgen met een van de belangrijkste leveranciers, DocGo.

“Dit jaar heeft de staatsbegroting 2,4 miljard dollar toegewezen om de migrantencrisis aan te pakken, een aanzienlijke uitbreiding van de uitgaven die de belastingbetalers van New York moeten dragen. Zonder de vangrails die nodig zijn voor begrotingsverantwoordelijkheid lopen deze fondsen het risico van de fraude en het misbruik waaraan we gewend zijn geraakt met noodoverheidscontracten die geen transparantie en toezicht bieden”, zei Ra, een Republikein uit Long Island, in een verklaring.

Republikeinen roepen ook op tot de goedkeuring van een van Ra's rekeningen die dat wel zou doen verplichten de rapportage en auditing over de manier waarop geld voor migrantenprogramma’s wordt besteed. Het wordt mede gesponsord door mede-Republikeinen. – Shawn Ness

– Twee New Yorkse Democraten zijn opnieuw geïntroduceerd een federaal wetsvoorstel dat de toegang van het publiek tot kogelvrije vesten beperkt een dag na de tweejarige verjaardag van de schietpartij in Buffalo Tops. (Staat van de politiek)

— Staatswetgevers zijn bezig een wetsvoorstel aannemen om medische noodhulpverleners te stimuleren om te blijven werken. (Tijden Unie)

– De Seneca-natie van Indianen is nog steeds in gespannen onderhandelingen met de staat over zijn pact. (POLITIEK Pro)

Related Posts

The White House is praising Biden's new immigration policy toward undocumented spouses of U.S. citizens

The White House is praising Biden’s new immigration policy toward undocumented spouses of U.S. citizens, With less than five months to go the general electionsPresident Biden announced sweeping federal action…

Texas doctor charged with obtaining confidential patient information about transgender care

A Texas doctor who calls himself a whistleblower on transgender care for minors is accused of illegally obtaining private information about patients at the nation's largest children's hospital who were…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Missed

3 Colorado poultry workers test positive for bird flu

 • July 13, 2024
3 Colorado poultry workers test positive for bird flu

New ways to study spinal cord malformations in embryos

 • July 13, 2024
New ways to study spinal cord malformations in embryos

Macron's gamble on early French elections 'didn't pay off', says professor

 • July 13, 2024
Macron's gamble on early French elections 'didn't pay off', says professor

Wie moet USMNT inhuren om Berhalter te vervangen? Analyse van Klopp, Pochettino, Vieira en anderen

 • July 13, 2024
Wie moet USMNT inhuren om Berhalter te vervangen? Analyse van Klopp, Pochettino, Vieira en anderen

School collapse in Nigeria kills at least 16 students during exams

 • July 13, 2024
School collapse in Nigeria kills at least 16 students during exams

Paris Olympic ticket fraud on the rise ahead of the Summer Games. Here’s what to watch out for.

 • July 13, 2024
Paris Olympic ticket fraud on the rise ahead of the Summer Games. Here’s what to watch out for.

USWNT vs. Mexico live stream: Prediction, TV channel, how to watch online, time, news, odds

 • July 13, 2024
USWNT vs. Mexico live stream: Prediction, TV channel, how to watch online, time, news, odds

Biden is faltering. Trump’s plan? Let it happen.

 • July 13, 2024
Biden is faltering. Trump’s plan? Let it happen.

Scientific Tricks to Keep Your Bouquets Looking Fresh

 • July 13, 2024
Scientific Tricks to Keep Your Bouquets Looking Fresh

Waarom voelt Robert Macintyre zich aangetrokken tot Oban, Schotland? Een bezoek aan het huis van de PGA Tour-ster

 • July 13, 2024
Waarom voelt Robert Macintyre zich aangetrokken tot Oban, Schotland? Een bezoek aan het huis van de PGA Tour-ster

EU takes Elon Musk's X to court over blue checks, ads : NPR

 • July 13, 2024
EU takes Elon Musk's X to court over blue checks, ads : NPR