Elektrische voertuigen komen naar voren als brandpunt bij de verkiezingen van 2024

Nog maar twee jaar geleden kwamen de Democraten in de Senaat samen om ingrijpende wetgeving door te voeren die gericht was op het bestrijden van de klimaatverandering, deels door de overgang naar elektrische voertuigen te versnellen met belastingvoordelen en andere prikkels.

Maar nu, geconfronteerd met een zwaar herverkiezingsklimaat in november, distantiëren sommige senaatsdemocraten, die in de rode staten voor hun politieke leven vechten, zich van aspecten van het EV-beleid van president Biden, terwijl de Republikeinen de strijd aangaan met Bidens milieubeleid. agenda.

De vermoedelijke presidentskandidaat van de Republikeinse Partij, Donald Trump, heeft het bashen van elektrische auto’s tot een hoeksteen van zijn campagne gemaakt, waardoor ze in een verkiezingsjaar feitelijk tot voer voor de cultuuroorlog zijn geworden. Ondertussen een groep uit de fossiele brandstoffenindustrie besteedt miljoenen dollars aan advertenties in swing states die Democratische senatoren binden aan Biden’s EV-push.

Trump heeft gezworen de inspanningen van Biden op het gebied van elektrische voertuigen terug te draaien en waarschuwde “je zult die auto’s niet kunnen verkopen” als hij president wordt.

Biden eiste van autofabrikanten dat ze de verkoop van elektrische auto’s opvoerden en tegelijkertijd de CO2-uitstoot van benzinemodellen, die goed zijn voor ongeveer een vijfde van de Amerikaanse bijdrage aan de opwarming van de aarde, terugdringen in strenge nieuwe emissienormen. Autofabrikanten zullen de verkoop van elektrische voertuigen pas na 2030 dramatisch hoeven te verhogen, als concessie aan autofabrikanten die zich zorgen maakten over een snellere tijdlijn die aanvankelijk door Biden was voorgesteld.

De kwestie van elektrische voertuigen, of EV’s, combineert verschillende krachtige politieke ingrediënten: China, klassenstrijd en wat de Republikeinse Partij waarschijnlijk zal omschrijven als een uitgavengolf van het Congres. De verdedigers van het beleid wijzen erop dat de EV-transitie cruciaal is om de ergste gevolgen van de klimaatverandering te vertragen en wijzen op de tientallen miljoenen dollars aan investeringen in EV-gerelateerde fabrieken in de Verenigde Staten, die goedbetaalde productiebanen zouden moeten creëren.

Het is een gemakkelijke aanvalslinie voor Trump, Echter, die de Biden-regels ‘belachelijk’ noemde tijdens een recente ontmoeting met leidinggevenden uit de olie-industrie, aan wie hij brutaal vroeg om 1 miljard dollar op te halen voor zijn campagne.

Tijdens een bijeenkomst in Las Vegas eerder deze maand ging Trump op een langdurige tirade tegen elektrisch aangedreven boten en zei dat hij moeite zou hebben om te weten wat hij moest doen als de boot zou zinken in door haaien aangetaste wateren. “Word ik geëlektrocuteerd als de boot zinkt, er water over de accu loopt, de boot zinkt? Blijf ik bovenop de boot en word ik geëlektrocuteerd, of spring ik over de haai heen en word ik niet geëlektrocuteerd? hij vroeg.

“Ik zal elke keer elektrocutie ondergaan”, zei hij. ‘Ik kom niet in de buurt van de haai.’

Vorige week vertelde Trump de Republikeinen in de Senaat achter gesloten deuren dat hij Bidens “rampzalige” EV-beleid zou “afschaffen” als hij tot president zou worden gekozen, aldus senator Josh Hawley (R-Mo).

Sommige Democraten in bijzonder zware races distantiëren zich van aspecten van Bidens beleid. De kwestie is zo gepolitiseerd geworden dat uit gegevens blijkt dat meer Democraten dan Republikeinen elektrische auto’s kopen.

In mei introduceerde senator Sherrod Brown (D-Ohio) een tweeledige partij Congresherzieningswet resolutie om het besluit van de regering-Biden om de productie van onderdelen van EV-batterijen in China toe te staan ​​ongedaan te maken, waarmee een uitroepteken werd geplaatst bij zijn wekenlange kritiek op het standpunt van de regering-Biden ten opzichte van elektrische voertuigen.

“De VS moeten nu Chinese elektrische voertuigen verbieden en een vloedgolf van door de Chinese overheid gesubsidieerde auto’s tegenhouden die de banen in de autosector in Ohio en onze nationale en economische veiligheid bedreigen”, schreef Brown in een brief van april aan Biden.

Eerder in mei kondigde de regering-Biden scherpe nieuwe tarieven aan voor in China gemaakte elektrische voertuigen.

Zowel Brown als senator Jon Tester (D-Mont.) stemden tevergeefs om de emissienormen van Biden terug te draaien, en stemden ook samen met de Republikeinen om een ​​Biden-regel te schrappen die EV-laadstations zou vrijstellen van ‘Koop Amerika’-regels. Biden later veto uitgesproken de laders meten.

“Er bestaat veel bezorgdheid over elektrische voertuigen uit de staat Ohio, die waarschijnlijk slecht zijn voor Sherrod Brown in het algemeen, maar het positieve is dat het hem de kans biedt om wat contrasten te creëren met Joe Biden”, zegt Christopher Devine, een politicoloog. hoogleraar aan de Universiteit van Dayton.

In Ohio, een autoproductiestaat waar auto's centraal staan ​​in de politiek, heeft Browns Republikeinse rivaal, Bernie Moreno, kritiek geuit op de 'manische' stap naar elektrische auto's, omdat hij zegt dat dit de auto-industrie zou kunnen vernietigen. Bruine bondgenoten zijn achter Moreno aangegaan verkocht voorheen Buicks van Chinese makelij in zijn autodealer.

Ohio is de thuisbasis van autofabrieken, waaronder enkele eigendom van General Motors, die zich hebben aangesloten bij de EV-push van de regering-Biden. Nadat de Environmental Protection Agency zijn initiële emissienormen had aangepast en het tempo naar elektrificatie in zijn nieuwste regelgeving had vertraagd, heeft het grootste deel van de auto-industrie het beleid ondertekend. De machtige vakbond United Auto Workers heeft ook Biden gesteund, nadat de president de zorgen had weggenomen over zijn inzet voor het bevorderen van vakbondsbanen in fabrieken die verband houden met elektrische voertuigen.

Tester zei dat hij gelooft dat er meer onderzoek en ontwikkeling van EV-autobatterijen nodig is voordat meer consumenten de voertuigen willen kopen. “Ik ben een man met interne verbranding”, zei Tester. “De waarheid is dat als je het concurrerend wilt maken, we batterijen zo ver moeten krijgen dat ze betaalbaarder en duurzamer zijn en ook bij koudere weersomstandigheden kunnen werken.”

Volgens Tester memoiresgepubliceerd in 2020, kocht hij een gebruikte Prius om te rijden terwijl hij in Washington, DC was

Maar tijdens een campagnejaar is het lastig om genuanceerde argumenten aan te voeren.

Beide mannen worden geconfronteerd met advertenties die worden gefinancierd door een groep uit de brandstofindustrie in hun staten, waarin wordt beweerd dat Biden binnenkort de meeste auto’s op gas zal verbieden – een verwijzing naar de strenge nieuwe emissienormen van de president die Experts zeggen dat dit misleidend is.

Een nieuwe advertentie die deze week begint te lopen als onderdeel van een bredere aankoop van $ 6,6 miljoen toont de afbeelding van Tester die samen met Biden op de achterbank van een auto is gefotoshopt. ‘President Biden verbiedt de meeste nieuwe benzineauto’s’, klinkt het op de achtergrond. “Onze vrijheid om te kiezen wat we rijden in de achteruitkijkspiegel zetten. En senator Jon Tester kon hem niet tegenhouden.” De advertentie spoort kiezers aan om Tester te bellen en hem te vertellen dat hij moet blijven werken aan het stoppen van het ‘verbod’. Soortgelijke advertenties met Brown en senator Jacky Rosen (D-Nev.) zullen in hun staten te zien zijn, waar beide senatoren te maken krijgen met zware herverkiezingsbiedingen, en in zes andere staten.

Chet Thompson, president en CEO van Amerikaanse brandstof- en petrochemische fabrikanten, zei dat hij “agnostisch” is over wie de Senaatsraces wint in de swing states waar zijn groep advertenties plaatst, maar gelooft dat het EV-beleid van de regering-Biden “enorm impopulair” is bij de kiezers.

Thompson verdedigde het gebruik van het woord ‘verbod’ in zijn advertenties, wat volgens experts onnauwkeurig is, omdat de nieuwe emissienormen van autofabrikanten zullen eisen dat ze dramatisch meer elektrische auto’s en minder voertuigen op gas zullen maken. voldoen aan. Die transitie zal echter geleidelijk verlopen.

De EPA zegt dat elektrische voertuigen in 2030 ongeveer “30 tot 56 procent van de verkoop van nieuwe lichte voertuigen” en “20 tot 32 procent van de verkoop van nieuwe middelzware voertuigen” zullen uitmaken. Dat is minder dan Biden’s aanvankelijk uitgesproken wens om elektrische voertuigen te hebben. tegen 2030 de helft van alle nieuwe autoverkopen zal uitmaken. En geen van beide is een verbod.

“Het is gewoon Republikeinse propaganda en angstzaaierij”, zegt senator Gary Peters (D-Mich.), voorzitter van het Democratische Senatoriale Campagnecomité.

Maar de politieke uitdagingen blijven bestaan.

Veel van de EV-belastingkredieten zijn in de VS aangenomen Wet inflatievermindering zijn naar kopers in Californië en aan de kusten gegaan, wat de moeilijkheid van het verkopen van de verhuizing in rode staten vergroot. Republikeinen en sommige Democraten hebben ook betoogd dat de regering-Biden te tolerant is geweest ten aanzien van door China gemaakte batterijonderdelen waaruit de voertuigen bestaan, terwijl de Republikeinen van plan zijn te betogen dat wetgevers miljarden aan uitgaven in de wetgeving hebben goedgekeurd zonder de inflatie op een betekenisvolle manier verlagen.

Sommige liberale groepen beweren dat de Democraten harder moeten werken om de voordelen van de investering in elektrische voertuigen te verkopen – inclusief fabrieken die in rode staten worden gebouwd – en de economische voordelen aan de kiezers moeten uitleggen.

“De fout van de Democraten zou zijn dat ze proberen hiervoor weg te lopen en geen eigenaar te worden van de echte resultaten van de Inflation Reduction Act”, zegt Stevie O'Hanlon, woordvoerder van de liberale klimaatveranderingsgroep Sunrise Movement. Ze zei dat Democratische kandidaten zelfs in de rode staten ‘in de aanval’ moeten gaan en uitleg moeten geven over de investeringen en banen die de wetgeving daar oplevert.

O'Hanlon zei dat de Republikeinen in 2019 campagne voerden tegen het Green New Deal-voorstel, met het argument dat liberalen de hamburgers van mensen wilden afpakken, en dat dit niet resulteerde in verkiezingswinst. “Dit is het klassieke draaiboek van Big Oil”, zei ze.

Vertegenwoordiger Elissa Slotkin (D-Mich.) – die zich kandidaat stelt voor de open Senaatszetel van die staat en te maken krijgt met kritiek omdat ze zich verzet tegen een maatregel om de inspanningen van staten om het aantal auto’s op gas in het Huis van Afgevaardigden in 2023 te beperken – heeft een meer offensieve actie ondernomen tack. “Ik weet dat Donald Trump van elektrische voertuigen zijn nieuwe ‘ontwaakte’ cultuuroorlog heeft gemaakt”, zei ze in een verklaring na haar stemming. “Die voertuigen gaan gemaakt worden. En ik zal Team America altijd verkiezen boven Team China bij het maken van die verdomde voertuigen.’

Maar Trumps voortdurende demonisering van de voertuigen – ‘MOG ZE ROTEN IN DE HEL’, schreef hij afgelopen kerst over EV-aanhangers in een Truth Social-post – heeft er alleen maar voor gezorgd dat EV’s impopulairder zijn geworden onder de Republikeinen.

En de adoptie van elektrische auto’s is in de meeste rode staten niet hoog. In Ohio bijvoorbeeld bestaat volgens de krant Toledo Blade slechts ongeveer 3,25 procent van de aankopen van nieuwe voertuigen uit elektrische voertuigen. In 2022 waren dat er nog maar 3.300 geregistreerd in de staat Montana, wat neerkomt op minder dan een half procentpunt van alle voertuigen.

De Republikeinse strateeg Mike Murphy, die leiding geeft aan een poging om meer EV-adoptie onder conservatieven aan te moedigen, zegt dat de kloof tussen Democraten en Republikeinen op het gebied van EV’s enorm is. Ruim 61 procent van de Democraten zei dat ze geloofden dat hun vrienden het een ‘slimme zet’ zouden vinden als ze een elektrische auto zouden kopen, vergeleken met slechts 19 procent van de Republikeinen die hetzelfde zeiden in opiniepeilingen in opdracht van Murphy.

“Ze brachten elektrische voertuigen op de markt als milieuvriendelijke, ik-een-goed-mens-mobielen,” zei Murphy, wat de Republikeinen, die doorgaans sceptischer staan ​​tegenover de klimaatverandering, van zich vervreemdde.

Murphy gelooft dat er een kans bestaat om die trend gedeeltelijk te veranderen door de nadruk te leggen op de enorme investeringen in swing states die banen opleveren. Michigan, Georgia, Nevada en Arizona hebben allemaal tientallen miljoenen dollars aan EV-investeringen aangekondigd, waaronder $31,5 miljoen in Georgië.

Consumenten in de blauwe staat zijn verantwoordelijk voor een onevenredig groot deel van de EV-aankopen, maar deze auto’s worden steeds vaker in swing states gemaakt.

“Als de Republikeinse Partij de oorlog wil verklaren aan de grootste bron van nieuwe banen in de industrie in de belangrijkste electorale staten, doen ze dat op eigen risico”, aldus Murphy.

Murphy's angst is dat na 2024 het verhaal sterker wordt dat het tegengaan van EV's heeft bijgedragen aan het winnen van de verkiezingen, wat volgens hem de vooruitgang op dit gebied zou kunnen terugdringen. “Ik wil niet dat Washington besluit dat het EV-bashing heeft gewerkt.”

Related Posts

 • World
 • July 19, 2024
 • 1 views
 • 3 minutes Read
Chinese make their own cooking oil after scandal raises concerns

A customer walks past the shelves of cooking oil at a supermarket in the city of Hangzhou in China's Zhejiang province. Feature China | Future Publication | Getty Images A…

 • World
 • July 19, 2024
 • 2 views
 • 1 minute Read
European markets: open to closed

LONDON — European markets closed lower on Friday as investors continued to assess the global IT outage linked to problems at cybersecurity firm CrowdStrike. The pan-European Stoxx 600 index closed…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Missed

History of US Soccer at the Olympics: USWNT Success Defines Them, USMNT Returns After 16 Years

 • July 19, 2024
History of US Soccer at the Olympics: USWNT Success Defines Them, USMNT Returns After 16 Years

Chinese make their own cooking oil after scandal raises concerns

 • July 19, 2024
Chinese make their own cooking oil after scandal raises concerns

Connecting an antenna to a TV: watch movies, series and sports for free

 • July 19, 2024
Connecting an antenna to a TV: watch movies, series and sports for free

A Guide to Your Weekend Viewing and Reading Pleasure: NPR

 • July 19, 2024
A Guide to Your Weekend Viewing and Reading Pleasure: NPR

What You Need to Know About Airline Refunds and Delays

 • July 19, 2024
What You Need to Know About Airline Refunds and Delays

NFL kickoff rules for 2024 could create excitement…and chaos: 'It's going to be a show'

 • July 19, 2024
NFL kickoff rules for 2024 could create excitement…and chaos: 'It's going to be a show'

European markets: open to closed

 • July 19, 2024
European markets: open to closed

Investors are betting on the 'Trump trade'. Here's what it means.

 • July 19, 2024
Investors are betting on the 'Trump trade'. Here's what it means.

Scientists find new target for RSV drug

 • July 19, 2024
Scientists find new target for RSV drug

DOJ says largest housing provider for migrant children involved in widespread sexual abuse

 • July 19, 2024
DOJ says largest housing provider for migrant children involved in widespread sexual abuse

Video shows reclusive tribe searching for food on Amazon beach

 • July 19, 2024
Video shows reclusive tribe searching for food on Amazon beach