De beste reisbestemmingen aan de westkust, volgens lezers van LA Times

Soms is 101 gewoon een te klein getal.

Veel lezers hebben, nadat ze onze nieuwe lijst met 101 beste ervaringen aan de westkust hebben verwerkt, hun best gedaan om te pleiten voor bestemmingen die we hebben weggelaten, van een landweggetje in Malibu tot een afgelegen strandstadje op een Canadees eiland. We hebben er hier een staaltje van verzameld.

De meeste van deze lezers pitchen hun geboortestad of delen vondsten uit hun eigen westerse omzwervingen, maar andere zijn mysterieuzer.

Eén lezer schreef vanuit een geliefde hoek van de kust van Noord-Californië: 'Ik zou het je willen vertellen [where]maar dan zou het druk zijn.”

Een andere lezer, die aandrong op anonimiteit, zei dat hij graag op een boot op het schiereiland Baja woont, met uitzicht op 'het grootste aquarium ter wereld' in de Golf van Californië.

Weer een andere lezer beschreef een ‘magische’ plek op Stinson Beach in Marin County, waar vogelaars tientallen besneeuwde zilverreigers en grote blauwe reigers konden zien nestelen. Helaas, zeggen functionarissen van Audubon Canyon Ranch, dat moment is voorbij. Een campagne van langdurige en toenemende intimidatie door Amerikaanse zeearenden heeft de zilverreigers en reigers uit het land verjaagd Martin Griffith-reservaat. Hoe graag we het soms ook zouden willen, het Westen staat niet stil.

Als de man die de 101 bestemmingen op onze lijst heeft samengesteld en zich veel zorgen heeft gemaakt over welke op te nemen, moet ik toegeven dat de keuzes van de lezers hier solide zijn, zo niet ronduit jaloezie. Ik hoop een aantal van deze plaatsen de komende maanden te zien.

Ondertussen zijn ze hier van zuid naar noord gerangschikt.

Een weg in Malibu

In een passage die klinkt alsof dit het begin van een roman is, schrijft Bryan A'Hearn uit Los Angeles lovend over het rijden op Malibu Canyon Road op een bedauwde ochtend na een lange avond met een oude vriend.

A'Hearn: 'Onze late avond – van waardeloze kaarten en slokjes goedkope wodka en sinaasappelsap en roddels uit de industrie met te veel personages en oud en nieuw nieuws – kroop in de vroege ochtend, en een mooie rit leek gepast. Het was nog niet helemaal zonsopgang en de mist in de vallei trok op en kronkelde de heuvels voor ons op. Soms zat je gevangen in de mist van de kloof en strekte de weg zich uit zo lang als je dimlicht. Malibu Canyon Road splitst zich op weggetjes met bomen; daar is de mist mist en versluiert doodlopende wegen met lange, platte huizen en fraaie brievenbussen. Mijn oude vriendin zei dat ze ooit een baby- of hondenzater was, bijles gaf of oppasde – je vergeet het echt – een gezin hier. De zon geeuwde boven de Stille Oceaan en de mist begon op te trekken, en we daalden af ​​naar Malibu Colony.

Een historische zwarte stad in Tulare County

Studenten bekijken de historische informatie voor het Hackett House in het Colonel Allensworth State Historic Park.

(Tomas Ovalle / For The Times)

Lisa Fitch uit Los Angeles kwam voor het eerst op bezoek Kolonel Allensworth State Historic Park – locatie van de eerste stad in Californië die werd gesticht, gefinancierd en bestuurd door Afro-Amerikanen – tijdens een excursie met een buurtgroep. Kort daarna sloot ze zich aan bij de Friends of Allensworth.

Het park bestaat uit een verzameling gerestaureerde en gereconstrueerde houten gebouwen, 20 kilometer ten westen van Delano in de San Joaquin Valley. De 800 hectare grote stad werd in 1908 gesticht in de buurt van een Santa Fe-spoorlijn. De belangrijkste voorstander ervan, zo schrijft Fitch, was kolonel Allen Allensworth, een onderwijzer en legeraalmoezenier, een charismatische leider die in de jaren veertig van de negentiende eeuw in slavernij was geboren.

Na een aantal jaren van groei wankelde de stad en liep uiteindelijk leeg als gevolg van een watertekort, het wegvallen van de spoordienst en de dood van kolonel Allensworth bij een verkeersongeval. De overige gebouwen dreigden eind jaren zestig te worden gesloopt toen ze er voormalig bewoner waren Cornelius “Ed” Paus lanceerde een campagne om het te behouden. Allensworth werd in 1974 een historisch staatspark.

Op 8 juni van dit jaar van 10.00 tot 16.00 uur schrijft Fitch: “Allensworth zal een Juneteeth-evenement! Neem een ​​deken en paraplu mee en geniet van rondleidingen door de gerenoveerde gebouwen, entertainment en verkopers.”

De ster van Sequoia National Park

Twee mensen in harnassen bungelen aan de enorme sequoiaboom die bekend staat als General Sherman in Sequoia National Park.

Qua volume is de General Sherman Tree de grootste bekende levende eenstammige boom op aarde.

(Genaro Molina / Los Angeles Times)

“Ik begrijp dat elke lijst samengesteld is”, begint Eric Gersh van Agoura Hills. Toen liet hij me in zijn briefje weten dat ik uitkeek over de General Sherman Tree en de bijbehorende sequoia's in het Sequoia National Park. “Toch is het verbazingwekkend dat de grootste levende wezens op aarde niet in die lijst voorkomen! Te veel herinneringen om op te noemen, van mijn eigen ontzag uit mijn kindertijd tot het zien hoe mijn kinderen dezelfde verwondering ervaren bij zulke oude reuzen. Ja, je hebt de sequoia's… twee keer, maar geen generaal Sherman te midden van de pracht van de Sierras???”

Mea culpa, meneer Gersh. Voor de goede orde: de National Park Service bevestigt dat de General Sherman Tree “de grootste ter wereld is met 52.508 kubieke voet (1.487 kubieke meter)”, met een hoogte van 274,9 voet en een basisomtrek van 102,6 voet.

Een vuurtorenhostel in San Mateo County

De zon gaat onder achter de Pigeon Point-vuurtoren aan de kustlijn van San Mateo County.

De zon gaat onder achter de Pigeon Point-vuurtoren aan de kustlijn van San Mateo County.

(Luis Sinco / Los Angeles Times)

Anna Glynne van La Jolla prijst de Pigeon Point Lighthouse-hostel, waar ze afgelopen juli verbleef. Op reis met haar zus en de drie kinderen van haar zus. Glynne boekte twee nachten in een zespersoonskamer.

“Ons verblijf was magisch”, schrijft Glynne. “We verkenden redwood-paden in Butano State Park. Haar kinderen zagen zeeolifanten zonnebaden in het Año Nuevo State Park. We reden 15 kilometer naar Pescadero voor luxe koffie en versgebakken brood.”

De groepskamer had drie stapelbedden en een eigen badkamer, met toegang tot een gemeenschappelijke keuken en woonkamer. Andere Pigeon Point-opties zijn onder meer een zonsondergang in een bubbelbad met uitzicht op de oceaan (en vaak een soundtrack van zeeleeuwen) of een fortbouwsessie met drijfhout op een nabijgelegen strand.

Glynne voegde toe: “Als je tegen kamperen opziet (zoals mijn zus) maar toch de kust van Californië met een beperkt budget wilt verkennen, vergeet dan de hostels niet.”

Een theaterfestival in het zuiden van Oregon

Een vakwerkgebouw aan de achterzijde van een buitenpodium met halfronde zithoek

Het Allen Elizabethan Theatre op het Oregon Shakespeare Festival benadert de openluchttheaters uit de tijd van Shakespeare.

(Mark Boster / Los Angeles Times)

Lezer Trinity Tracy uit Ashland staat nu centraal en spreekt zich uit ten gunste van de Oregon Shakespeare-festival in Asland.

Zoals Tracy schrijft: het is niet alleen Shakespeare en niet alleen maar iets zomers. Het theaterfestival, dat dateert uit de jaren dertig, loopt van maart tot en met oktober en biedt nieuwe en traditionele toneelstukken. Zoals veel theatergezelschappen heeft Oregon Shakespeare sinds de pandemie met problemen te maken gehad, maar “het is echt ongelooflijk … een van de beste en grootste Elizabethaanse theaters ter wereld en twee andere theaters.” Bovendien heeft de stad Ashland (niet ver van Crater Lake) meer dan genoeg restaurants, pubs en accommodaties voor theatraal ingestelde reizigers.

De Oregon Shakespeare-producties van dit jaar omvatten Shakespeare's 'Macbeth', 'Coriolanus' en 'Much Ado About Nothing;' samen met “Born With Teeth” van Liz Duffy Adams (een ingebeelde ontmoeting tussen William Shakespeare en Christopher Marlowe); “Lizard Boy”, een indierockmusical van Justin Huertas; een bewerking van Charlotte Bronte's “Jane Eyre” door Elizabeth Williamson; en verschillende eenmansshows.

Een ruig strand in Olympic National Park

Een mening van Ruby Beach in Olympic National Park in de staat Washington.

Ruby Beach, bekend om zijn drijfhout en stenen, maakt deel uit van het Olympic National Park in Washington.

(Christopher Reynolds/Los Angeles Times)

Joel Kawahara uit Quilcene, Washington, suggereert Ruby-strandeen ruig stukje rotsachtige kustlijn, vaak vol drijfhout, in Olympic National Park.

Kawahara: “Ruby Beach is vrijwel geheel onontwikkeld. Er is een parkeerplaats, een potje en een pad naar het strand. Er is geen ontwikkeling op het strand; het is gewoon precies zoals de laatste golf het verliet. Het is misschien een beetje overbezocht, dus drukte is een probleem. Maar als je de noordkust wilt begrijpen, blijf dan gewoon staan ​​en kijk naar de branding en kijk goed in de getijdenpoelen. Denk niet. Wees zen. Of zo zen als je kunt.”

Een park in Port Townsend in Washington

stelt Jeffrey Crocker uit Pittsfield, Massachusetts voor Historisch staatspark Fort Worden in Port Townsend noemt Washington Crocker het “een prachtige plek. Waar de film '[Eenofficiereneenheer'[AnOfficerandaGentleman’ (1982) werd gefilmd. Rustiek, schilderachtig gebied bij de ingang van Puget Sound. Kamperen, wandelen.”

Bellingham, Wassen.

Drie mensen aftekenen tegen water met zeilboten bij zonsondergang

Taylor Dock is een populaire speeltuin aan het water voor volwassenen en kinderen in Bellingham, Wash.

(Christopher Reynolds/Los Angeles Times)

Michael Grass uit Bellingham, Washington, suggereert zijn geboorteplaats. (En echt, je moet houden van een plek die zichzelf ‘de stad van ingetogen opwinding’ noemt.)

Voor het beste effect, zegt Grass, arriveer je rond zonsondergang met de trein, geniet je van het landschap nabij Chuckanut Mountain en concentreer je je op het historische Fairhaven buurt.

“Ik werk op afstand vanuit Bellingham en reis een paar keer per maand via Amtrak Cascades naar Seattle”, schrijft Grass, “en ik word nooit moe van het uitzicht op de trein langs het water als ik om 18.00 uur uit Seattle vertrek.”

Grass merkt op dat het Amtrak-station van Bellingham in de wijk Fairhaven ligt. Hij raadt aan om te eten in Fairhaven Poke, te drinken in de Southside Bar, het waterige uitzicht vanaf Taylor Dock te bewonderen, muziek te luisteren bij Skylark's en rond te snuffelen in Village Books, 'een boekwinkel met drie niveaus en een kruispunt voor de gemeenschap dat bekend staat om zijn boekbesprekingen, programmeren en schrijfworkshops. ” Of u kunt naar de cruiseterminal gaan en via de veerboot naar Ketchikan nemen Alaska Marine Highway-systeem.

Onder de San Juan-eilanden in Washington

Een orka springt uit het water naast een kleine boot vol mensen.

Op deze foto, genomen op 31 juli 2015, springt een orka uit het water nabij een boot om walvissen te spotten in de Salish Zee op de San Juan-eilanden, Washington.

(Elaine Thompson / Associated Press)

David Tull van Mountain View brengt zijn stem uit voor de San Juan-eilanden.

“De San Juan-eilanden zijn prachtig. Punt”, schrijft hij. “De archipel bevat talloze eilanden van verschillende grootte en toegankelijkheid. Op sommige plaatsen zijn er smalle kanalen tussen eilanden en open zee. De regio herbergt groepen orka's, grijze walvissen en bultruggen. Bovendien floreren Amerikaanse zeearenden op de eilanden. Mijn grootste sensatie was om in een kleine boot op het water te zijn met orka's langszij. Toerisme is nu de belangrijkste industrie, maar de grootste stad van het eiland, Friday Harbor, is niet opzichtig, schlocky of overspoeld.”

Een kustplaats op het Canadese Vancouver Island

Tyler Mark uit Los Angeles was teleurgesteld in ons omdat we Tofino, op Vancouver Island in British Columbia, over het hoofd hadden gezien.

Mark schrijft: “Hoe je een lijstje maakt zonder een bezoek aan Tofino, gaat niemand die er ooit is geweest te boven. Dit kleine stadje, gelegen op het puntje van een schiereiland aan de westkust van Vancouver Island, met de Stille Oceaan en zijn walvissen aan de ene kant en de baai vol otters aan de andere kant, is een juweeltje. Witgekapte bergen lopen over in sequoiabossen en een archipel van kleine houten eilandjes met prachtige surfstranden.” Mark prijst ook de eetcultuur van Tofino. Kortom, zo concludeert hij: “Deze plek heeft alles behalve gemakkelijke toegang, wat het nog specialer maakt.”

Related Posts

 • Travel
 • June 25, 2024
 • 3 views
 • 3 minutes Read
Lake Compounce in Connecticut is America's oldest theme park

America's oldest theme park is located in Bristol, Connecticut. Started as a lakeside picnic park with beautiful views, the space has grown into a theme park with more than 35…

 • Travel
 • June 24, 2024
 • 4 views
 • 10 minutes Read
Helpful tips for taking toddlers to Disneyland

When you factor in the high costs, endless lines, height restrictions and miles of walking, it adds up ever Does it make sense to take a toddler to Disneyland? Yes,…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Missed

One win, one clean sheet, but too many missed opportunities – USMNT needs to be more ruthless

 • June 25, 2024
One win, one clean sheet, but too many missed opportunities – USMNT needs to be more ruthless

Meet Jordan Bardella, the man who could be France's next Prime Minister

 • June 25, 2024
Meet Jordan Bardella, the man who could be France's next Prime Minister

Copa America 2024 schedule, live stream: where Argentina vs. Chile can be seen

 • June 25, 2024
Copa America 2024 schedule, live stream: where Argentina vs. Chile can be seen

Julian Assange, founder of WikiLeaks, pleads guilty to violating the Espionage Act

 • June 25, 2024
Julian Assange, founder of WikiLeaks, pleads guilty to violating the Espionage Act

How to customize your TV screensavers

 • June 25, 2024
How to customize your TV screensavers

Angel Reese leads the way in Sky's rivalry victory over Fever's Caitlin Clark

 • June 25, 2024
Angel Reese leads the way in Sky's rivalry victory over Fever's Caitlin Clark

A Maryland couple 'walked for hours' before dying in the heat of the Hajj

 • June 25, 2024
A Maryland couple 'walked for hours' before dying in the heat of the Hajj

A Hidden Treasure in the Milky Way — Astronomers discover ultra-bright X-ray source

 • June 25, 2024
A Hidden Treasure in the Milky Way — Astronomers discover ultra-bright X-ray source

India's Zyod is raising $18 million to expand its tech-enabled fashion manufacturing to more countries

 • June 25, 2024
India's Zyod is raising $18 million to expand its tech-enabled fashion manufacturing to more countries

Elon Musk welcomes third child with Neuralink CEO. Here you can see how many children he has now.

 • June 25, 2024
Elon Musk welcomes third child with Neuralink CEO. Here you can see how many children he has now.

WikiLeaks founder Julian Assange makes plea deal with US: NPR

 • June 25, 2024
WikiLeaks founder Julian Assange makes plea deal with US: NPR